Το μήνυμα της Angelina Jolie για όσα περνούν τα παιδιά στην Ουκρανία: «Τα θραύσματα κοντά σε ζωτικά όργανα ήταν πολύ επικίνδυνα για να αφαιρεθούν και παρέμειναν μέσα σε ορισμένα από τα σώματα των παιδιών»

«Το κοριτσάκι που το βρήκε δεν κατάλαβε ότι η πέτρα με την οποία έπαιζε ήταν στην πραγματικότητα ένα απομεινάρι από θραύσμα βόμβας»

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη της Angelina Jolie στο Λβιβ πριν λίγες μέρες έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Αφού συναντήθηκε με παιδιά από την Ουκρανία και έφυγε βιαστικά όταν άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες του πολέμου, εκδόθηκε ένα Δελτίο Τύπου από το Reuters για τις πληροφορίες τις επίσκεψης και τώρα η ηθοποιός κοινοποίησε ένα ηχηρό μήνυμα για τον πόλεμο.

Στη δημοσίευσή της στο Instagram, η οποία περιλάμβανε εικόνες από μία «πέτρα» που κρατούσε ένα κορίτσι και τη συνάντησή της με άλλα παιδιά της Ουκρανίας, η Jolie σχολίασε «Ενώ ήμουν στο Λβιβ πριν από λίγες μέρες, μου έδειξαν μια “ειδική πέτρα” που βρήκε ένα μικρό κορίτσι. Το κοριτσάκι που το βρήκε δεν κατάλαβε ότι η πέτρα με την οποία έπαιζε ήταν στην πραγματικότητα ένα απομεινάρι από θραύσμα βόμβας. Πάνω στην παλάμη του χεριού, είναι οδοντωτό και πιο βαρύ από ό,τι θα περίμενε κανείς. Η λάμψη και η ασυνήθιστη φύση του μάλλον τράβηξε το βλέμμα του παιδιού».

View this post on Instagram

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

Συνεχίζοντας τα όσα περιέγραφε για την επίσκεψή της στη Λβιβ, η ηθοποιός επεσήμανε πως «Όταν μια βόμβα ή οβίδα εκρήγνυται, αιχμηρά θραύσματα μετάλλου σκίζουν τα σώματα εκείνων που βρίσκονται κοντά στο σημείο πρόσκρουσης. Σε πολλά από τα παιδιά που συνάντησα από τον βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού Kramatorsk αφαιρέθηκαν πρόσφατα κομμάτια από θραύσματα – μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Τα θραύσματα κοντά σε ζωτικά όργανα ήταν πολύ επικίνδυνα για να αφαιρεθούν και παρέμειναν μέσα σε ορισμένα από τα σώματα των παιδιών. Δεν υπάρχει κανένα νόημα για τέτοια ζημιά στα παιδιά, που ξεπερνά τη σωματική βλάβη μέχρι τις συναισθηματικές και ψυχικές εκδηλώσεις του τραύματος».

Κλείνοντας το μήνυμά της, η Jolie τόνισε «Ο αγώνας για τον τερματισμό ενός πολέμου, όπως αυτός που υφίστανται στην Ουκρανία, είναι ένας αγώνας για τον περιορισμό του αριθμού των θυμάτων που σκοτώνονται, τραυματίζονται, εκτοπίζονται και πληγώνονται καθημερινά».

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed