Μία εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε ο Matthew McConaughey στο podcast «The Conversation: About the Men», στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τον είχαν εκβιάσει για σεξ στην ηλικία των 15 ετών ενώ τρία χρόνια αργότερα κάποιος τον κακοποίησε σεξουαλικά στο πίσω μέρος ενός βαν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, η πρώτη τραυματική του εμπειρία που αφορά το σεξ, ήταν στα 15 του, όταν μια γυναίκα τον ανάγκασε να συνευρεθεί μαζί της χωρίς τη θέλησή του, εκβιάζοντάς τον. Επιπλέον, επεσήμανε πως όταν έφτασε 18 χρονών ένας άνδρας, αφού του έδωσε ναρκωτικά, τον βίασε στο πίσω μέρος ενός βαν. Πρόκειται μάλιστα για ένα πολύ τραυματικό περιστατικό για τον ίδιο, που το είχε αναφέρει και στα απομνημονεύματά του, “Greenlights”.

Ο McConaughey θέλησε να πει αυτά τα περιστατικά για να επισημάνει την έννοια της συναίνεσης που πρέπει να υπάρχει στις σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους. Αυτό μάλιστα είναι κάτι που του το είχαν διδάξει οι γονείς του. «Με καθοδήγησαν οι γονείς μου για το σεβασμό για μια γυναίκα, τον σεβασμό για τη σχέση, τον σεβασμό της σεξουαλικής οικειότητας, τον σεβασμό του χώρου», είπε.

Ο ηθοποιός συνέχισε λέγοντας πως «Μου είχε πει “αν ποτέ νιώσεις το κορίτσι να διστάζει, σταμάτα πρώτος”», αναφέρει και πρόσθεσε πως του είχε πει επίσης, να περιμένει άλλη μια μέρα, ακόμα κι αν η σύντροφός του έχει αλλάξει γνώμη». Επιπλέον αναφέρθηκε στις πιθανές δυσκολίες που προέκυψαν στις μετέπειτα σχέσεις του λέγοντας πως δεν ήθελε να αφήσει τα προηγούμενα περιστατικά να τον σημαδέψουν. Μετά από αυτό, είχα κάποιες υγιείς σεξουαλικές σχέσεις με κορίτσια που μου άρεσαν και με τον καιρό αναπτύξαμε μια οικειότητα. Μπορεί να ήταν λίγο αδέξια, αλλά αυτό ήταν το όμορφο», τόνισε ο McConaughey.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηθοποιός δε συνδέει τα δύο σεξουαλικά του τραύματα μεταξύ τους και πως τα ξεπέρασε γιατί είχε καλούς φίλους και μέντορες: «Είχα πολύ καλούς φίλους και μέντορες, που μου αφιέρωσαν χρόνο, κάθισαν μαζί μου και προσπάθησαν να με βοηθήσουν να το ξεπεράσω. Ακόμα και μετά από όλα αυτά, εγώ κρατάω όσα μου είπαν ο πατέρας και η μητέρα μου».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο ηθοποιός, που είναι παντρεμένος με την Camila Alves και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τόνισε πως «Δε θα φοβάμαι τις σχέσεις, γιατί η πρώτη μου εμπειρία ήρθε με τον εκβιασμό. Δε θα αφήσω αυτό το πράγμα να νικήσει την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους, να με κάνει ένα τέρας. Ξέρω ότι μπορώ να χτίσω μια υγιή σχέση. Είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο».


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου