Ο Leonardo DiCaprio σχεδόν έχασε το ρόλο του στον Τιτανικό

James Cameron: «Του έσφιξα το χέρι και είπα “Ευχαριστώ που πέρασες”»

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο ρόλος του Jack στον Τιτανικό έχει υπάρξει ο πιο χαρακτηριστικός και εμβληματικός για τον Leonardo DiCaprio, ωστόσο ο James Cameron αποκάλυψε ότι έφτασε ένα βήμα πριν δώσει το ρόλο σε κάποιον άλλο ηθοποιό, λόγω της συμπεριφοράς του DiCaprio.

Ο επιτυχημένος σκηνοθέτης μίλησε σε ένα βίντεο του GQ για τη μακροχρόνια πορεία του στη μεγάλη οθόνη και δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε παρασκηνιακές λεπτομέρειες για τον Τιτανικό και τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές του. Αρχικά ανέφερε πως το βασικό γυναικείο ρόλο, της Rose, ήθελε να τον δώσει στη Gwyneth Paltrow αλλά όλα άλλαξαν μόλις συναντήθηκε με την Kate Winslet. Ωστόσο τα συναισθήματα δεν κύλησαν με τον ίδιο τρόπο αναφορικά με τον DiCaprio αφού η συμπεριφορά του ηθοποιού στην πρώτη συνάντηση με την κινηματογραφική Rose ενόχλησε τον Cameron.

«Υπήρξε μια συνάντηση με τον Leo και μετά έγινε ένα τεστ οθόνης με τον Leo», είπε αρχικά ο σκηνοθέτης και συνέχισε: «Η συνάντηση ήταν αστεία γιατί κάθομαι στην αίθουσα συνεδριάσεων μου και περιμένω να συναντήσω έναν ηθοποιό. Και κοιτάζω γύρω μου, και όλες οι γυναίκες σε ολόκληρο το γραφείο είναι στη συνάντηση. Όλες ήθελαν να συναντήσουν τον Leo. Ήταν υστερικό» είπε και έπειτα αναφέρθηκε στην οντισιόν που θα τραβούσαν βίντεο ως τεστ.

Αφού ο James Cameron τόνισε ότι ο DiCaprio «γοήτευσε τους πάντες», είπε πως τον κάλεσε για να διαβάσουν μερικά από τα κείμενα του “Τιτανικού” μαζί με τη Winslet -που είχε ήδη κλείσει το ρόλο της-, ώστε να τους τραβήξει ένα βίντεο-τεστ για να ελέγξει και τη χημεία τους. «Επέστρεψε μερικές μέρες αργότερα και έστησα την κάμερα για να καταγράψω το βίντεο», θυμάται ο Cameron. «Δεν ήξερε ότι επρόκειτο να κάνει τεστ. Σκέφτηκε ότι ήταν άλλη μια συνάντηση για να γνωρίσει την Kate. Έτσι είπα, “Εντάξει, απλώς θα πάμε στο διπλανό δωμάτιο και θα διαβάσουμε μερικές ατάκες και θα το βιντεοσκοπήσετε” και είπε, “Δηλαδή, διαβάζω;”. Είπα, “Ναι”. Είπε, “Α, δεν διαβάζω”. Του έσφιξα το χέρι και είπα “Ευχαριστώ που πέρασες”. Και είπε, “Περίμενε, περίμενε, περίμενε. Αν δε διαβάσω, δεν παίρνω το ρόλο; Ακριβώς έτσι;” Και είπα, “Ω, ναι. Έλα. Αυτή είναι μια γιγάντια ταινία που θα πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου, και θα φύγεις να κάνεις άλλα πέντε πράγματα ενώ θα κάνω post-production. Γι’ αυτό δεν πρόκειται να τα γα***σω, παίρνοντας τη λάθος απόφαση στο κάστινγκ. Άρα, θα διαβάσεις ή δεν θα πάρεις τον ρόλο”» ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Όπως περιέγραψε όμως ο Cameron όλα άλλαξαν μόλις ξεκίνησαν να τραβούν το βίντεο. «Μέχρι που είπα “Δράση”. Μετά μετατράπηκε σε Jack», εξήγησε ο σκηνοθέτης. «Η Kate άναψε και έπαιξαν τη σκηνή. Είχαν ξεκινήσει με σκοτεινά σύννεφα και μια αχτίδα ήλιου έπεσε και φώτισε τον Jack. Λέω “Εντάξει. Είναι ο τύπος”».

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed