Λένα Μαντά: «Με έπιασε κλάμα όταν άκουσα για τις χημειοθεραπείες»

«Δεν έβαλα ποτέ περούκα, γιατί δεν μπορώ το δήθεν, δεν μπορώ να κοροϊδεύω κανέναν και κυρίως τον εαυτό μου»

Η Λένα Μαντά βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή “Δύο στη Μία” της ΕΡΤ και μίλησε για την περίοδο που πέρασε ένα σοβαρό ζήτημα υγείας αλλά και για το πώς έγινε η διάγνωσή της.

Η δημοφιλής συγγραφέας ανέφερε αρχικά ότι είχε αντιληφθεί πως έχει πρόβλημα στην υγεία της, αφού αρκετά από τα συμπτώματα που αντιμετώπιζε τα είχε γράψει σε βιβλίο της. «Το προλάβαμε μεταξύ λεμφώματος και καρκίνου, δεν με ένοιαζε να μάθω και λεπτομέρειες. Ήξερα ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι βαρύ αλλά στο «Βαλς με 12 Θεούς» είχα γράψει ακριβώς για αυτό, οπότε ήξερα τα συμπτώματα».

Στη συνέχεια Λένα Μαντά εξήγησε πως ήθελε να κάνει την απαραίτητη εξέταση χωρίς νάρκωση ώστε να επιβλέπει τη διαδικασία. «Πήγα να κάνω γαστροσκόπηση. Έγινε χωρίς νάρκωση. Το απαίτησα αυτό, ήθελα να βλέπω γιατί είμαι control freak. Και μου είπαν: δεν θα το αντέξεις. Όπως κατέβαινε ο σωλήνας, μου έλεγε ο γιατρός: ωραία, ωραία, ωραία… αχ ρε κορίτσι μου, ευτυχώς που ήρθες». Περιέγραψε μάλιστα και το διάλογο που είχε με το γιατρό της δείχνοντας πόσο γενναία στάθηκε στη διάγνωση.

Συγκεκριμένα η συγγραφέας είπε: «Υπήρχε πολύ κλάμα, πολλή στεναχώρια… το πρώτο πράγμα που μου είπε ο γιατρός μου ήταν: φαντάσου τον εαυτό σου σαν γάτα, έπεσες με τον 5ο και στάθηκες στα πόδια σου, τόσο τυχερή είσαι, το πρόλαβες, είναι ιάσιμο. Του λέω: ντόμπρα; Μου λέει: στον λόγο μου. Πάμε του λέω παρακάτω».

Επιπλέον η Μαντά αναφέρθηκε στις χημειοθεραπείες που έκανε και την αγωνία που της είχε προκληθεί όταν ήταν καλεσμένη σε μία εκπομπή, εκείνη την περίοδο. «Με έπιασε κλάμα όταν άκουσα για τις χημειοθεραπείες. Δεν έβαλα ποτέ περούκα, γιατί δεν μπορώ το δήθεν, δεν μπορώ να κοροϊδεύω κανέναν και κυρίως τον εαυτό μου. Την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν να πέφτουν τα μαλλιά μου ήμουν καλεσμένη σε εκπομπή. Δεν ήξερα πώς θα πέσουν, είχα παστωθεί με λακ».Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed