Η Κατερίνα Καραβάτου θα είναι η φετινή οικοδέσποινα του “My Style Rocks” και λίγο πριν από την προσεχή πρεμιέρα της εκπομπής, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Hello, που μίλησε για τις νέες συνθήκες της τηλεόρασης.

Την περασμένη σεζόν, η Καραβάτου είχε αναλάβει τα ηνία στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακού στο Mega, με ένα μαγκαζίνο που έπρεπε να αλλάξει λόγω της επικαιρότητας. «Την προηγούμενη χρονιά, όταν ήμασταν Σαββατοκύριακο στο Mega, βίωσα την κατάσταση που επικρατεί στις ψυχαγωγικές εκπομπές. Δηλαδή τη διαχείριση όλων αυτών των σκληρών ζητημάτων που δεν υπήρχαν παλαιότερα στη θεματολογία των συγκεκριμένων εκπομπών. Είδα και έζησα λοιπόν την αγωνία των ανθρώπων της δουλειάς μας να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν. Πρέπει να εντάξουμε οι ψυχαγωγικές εκπομπές στη θεματολογία μας αυτή την ενημέρωση; Ποιος είναι ο τρόπος να το κάνουμε αυτό; Ποιο είναι το ποσοστό στη διάρκεια της ώρας που θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά τα θέματα;» διερωτήθηκε αρχικά η Καραβάτου.

Προσέθεσε μάλιστα πως «Ήταν για όλους ένα περίεργο παζλ που συνεχίζεται και αυτή τη σεζόν με ακόμα πιο σφοδρό τρόπο. Βλέπω τους ανθρώπους – με τους περισσότερους από τους οποίους έχω συνεργαστεί -πολύ ζορισμένους. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Αυτός ήταν κι ένας λόγος που ήθελα να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό, επειδή αυτό που κάναμε τότε έχει αλλάξει ριζικά. Η τηλεόραση παίρνει μια εντελώς διαφορετική ρότα, η οποία δεν γνωρίζω που θα καταλήξει. Επιπλέον, καθώς πολύς κόσμος έχει στραφεί στις πλατφόρμες, είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεις μια συνταγή που θα κρατήσει τους τηλεθεατές στη συντροφιά σου».

Αναφορικά μάλιστα με την περίοδο που η ίδια είχε ξεκινήσει την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών, η παρουσιάστρια επισημαίνει πως ο τρόπος σκέψης και οι συνθήκες που ενημερώνεται το κοινό έχει αλλάξει και κατά συνέπεια αυτό έχει προβληματίσει τους εργαζόμενους στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Νομίζω ότι και ο κόσμος είναι μπερδεμένος. Για αυτό είναι μπερδεμένα και τα στελέχη και οι παρουσιαστές και όλοι όσοι κάνουμε τηλεόραση. Ο κόσμος όμως αισθάνεται έτσι γιατί έχει περάσει πολύ άσχημα το προηγούμενο διάστημα. Οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με εκείνες που επικρατούσαν όταν ξεκινούσαμε το Κους Κους. Πριν από δεκαεννέα χρόνια, οι ζωές των ανθρώπων ήταν διαφορετικές, όπως και ο τρόπος με τον οποίο εκφραζόμασταν. Όλα αυτά που ακούγονταν τότε στην τηλεόραση δεν θα μπορούσαν να ακουστούν αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Μάλιστα, αυτή είναι και μια συζήτηση που κάνουμε με φίλους από τα παλιά και αναρωτιόμαστε “τι ήταν αυτά που λέγαμε”».

Στο ίδιο πλαίσιο μάλιστα είπε πως «Δεν είναι όμως μόνο η αλλαγή της νοοτροπίας, με την οποία συμφωνώ πλήρως. Έχουν μεσολαβήσει μια οικονομική κρίση και μια πανδημία. Οι άνθρωποι πιεζόμαστε πολύ σε όλους τους τομείς. Αυτό δεν μπορεί να μην αντανακλάται και στα γούστα του τηλεθεατή, στο τι επιθυμεί να βλέπει, στο πως θέλει να περνά τον χρόνο του, στο τι τον διασκεδάζει πια. θεωρώ λοιπόν ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση. Η τηλεόραση όμως μπορεί να τα καταφέρει. Τα χρόνια που διανύουμε – ο προηγούμενος χρόνος, αυτός και πιθανότατα ο επόμενος – είναι πολύ σημαντικά για να καθαρίσει λίγο το τοπίο και να δούμε πιο συγκεκριμένα προϊόντα», καταλήγει η Κατερίνα Καραβάτου.Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου