Κάννες: Δύο Βραβεία για το τραγούδι της ελληνικής ταινίας «Ο Πηλός και η Κοπέλα»

Το τραγούδι “What can break this echo” που ερμηνεύει ο George Breadman (Γιώργος Ψωμιάδης), ο οποίος έχει γράψει και τους στίχους σε μουσική του Χρήστου Ντανάκα, κέρδισε το βραβείο “Καλύτερου Τραγουδιού” στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών των Καννών -Cannes World Film Festival, καθώς και το βραβείο “Καλύτερου Τραγουδιστή” για τον ερμηνευτή.

Επιπλέον το τραγούδι ήταν υποψήφιο στις κατηγορίες του “Καλύτερου Συνθέτη”  και του “Καλύτερου Μοντάζ” για το Βιντεοκλιπ το οποίο ήταν υποψήφιο στην κατηγορία “Καλύτερο Βίντεο Κλιπ” και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης -Rome Prisma Film Awards. Το τραγούδι πρόκειται το μουσικό θέμα της ταινίας μικρού μήκους “Ο Πηλός και η Κοπέλα” του Γιώργου Λουριδά με πρωταγωνιστές  τους Σόλων Τσούνης, Πέτρα Μαυρίδη. Η ταινία ήταν υποψήφια συνολικά για 8 βραβεία κερδίζοντας 3 από αυτά.

Το “What can break this echo” είναι το τραγούδι της ταινίας “Ο Πηλός και η Κοπέλα” Είναι ένας διάλογος μεταξύ πιάνου και φωνής. Εκφράζει την οδύνη και την προσπάθεια του ανθρώπου να διαχειριστεί την απώλεια. Οι στίχοι και η ενορχήστρωση επιχειρούν να αποτυπώσουν τη μεταφυσική διάσταση του ψυχικού πόνου, τον σκοτεινό κόσμο των ηρώων της ταινίας και τη λύτρωση που αυτοί αποζητούν.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed