Johnny Depp εναντίον Amber Heard: Ο δεύτερος γύρος της δίκης για την κακοποίηση

Έρχεται και ο James Franco ως μάρτυρας στη μεγάλη δίκη – Σε τι διαφέρει αυτή η δίκη από εκείνη του Λονδίνου;

Ο Johnny Depp και η Amber Heard επιστρέφουν σήμερα (11/4/2022) στις δικαστικές αίθουσες, όπου θα ξεκινήσει η (πολύ καθυστερημένη) δίκη του ηθοποιού για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου Heard, την οποία γνώρισε στην ταινία The Rum Diary του 2011 και παντρεύτηκε το 2015.

Στη συνέχεια, το ζευγάρι χώρισε τον Μάιο του 2016, όταν εκείνη έκανε αίτηση για απαγορευτικό διάταγμα ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος του, με την κατηγορία ότι την κακοποίησε. Ο Depp αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και το πρώην ζευγάρι διευθέτησε το διαζύγιό του εξωδικαστικά τον Αύγουστο του 2016.

Η επικείμενη δίκη βρίσκει το δημοφιλή ηθοποιό να μηνύει την πρώην σύζυγό του για το άρθρο της Washington Post του 2018, στο οποίο έγραφε για την επιβίωσή της από ενδοοικογενειακή βία, αν και ποτέ δεν ανέφερε τον Depp ονομαστικά στο άρθρο.

Μετά από αρκετές αναβολές από τότε που ο Johnny Depp κατέθεσε αρχικά τη μήνυση των 50 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο του 2019, που πρόκειται να ξεκινήσει επίσημα στο Fairfax της Βιρτζίνια, την επόμενη εβδομάδα. Σε τι διαφέρει αυτή η δίκη από αυτή στο Λονδίνο;

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Depp έχασε την πολυδιαφημισμένη αγωγή του για συκοφαντική δυσφήμιση στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά της βρετανικής ταμπλόιντ The Sun, επειδή τον αποκάλεσε «κακοποιητή συζύγου». Το δικαστήριο επικύρωσε τους ισχυρισμούς του πρακτορείου ως «ουσιαστικά αληθινούς» και η Amber Heard κατέθεσε για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς. Τον Μάρτιο του 2021, η προσπάθεια του σταρ στη σειρά ταινιών Πειρατές της Καραϊβικής να ανατρέψει την απόφαση ακυρώθηκε.

Για αυτήν την υπόθεση συκοφαντίας, ωστόσο, ο Depp μηνύει απευθείας τη Heard και όχι μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης, καθιστώντας τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις της για συμμετοχή στη διαδικασία διαφορετικές αυτή τη φορά. Η Heard ζήτησε προηγουμένως να απορρίψει την αγωγή του Depp στη Βιρτζίνια, με πρόσχημα την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου τον Αύγουστο, ωστόσο, ένας δικαστής της Βιρτζίνια παραχώρησε στον ηθοποιό το δικαίωμα να συνεχίσει την αγωγή του, αρνούμενος τη συμπληρωματική έκκληση της Heard να απορρίψει την υπόθεση.

Αυτή η υπόθεση διαφέρει επίσης από την προηγούμενη, καθώς ένορκοι θα καθορίσουν το αποτέλεσμα, όχι μόνο ένας δικαστής, όπως στην ετυμηγορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, αρκετοί διάσημοι άνθρωποι που συνδέονται με το πρώην ζευγάρι αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Το Deadline ανέφερε ότι η Heard πρόκειται να ζητήσει από τον κολλητό και φίλο της στο Pineapple Express, James Franco, την ηθοποιό Ellen Barkin και τον CEO της Tesla, Elon Musk, να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη. Ο ηθοποιός του WandaVision, Paul Bettany, θα καταθέσει για τον Depp, αφού τα σχετικά έγγραφα με τον Depp δημοσιοποιήθηκαν και στην προηγούμενη δίκη.

Η Heard είπε προηγουμένως σε δικαστήριο στο εξωτερικό ότι κάποτε εκμυστηρεύτηκε στον Franco σχετικά με τους μώλωπες που υπέστη από μια φερόμενη διαμάχη με τον Depp. Επίσης, στην αγωγή του, ο Depp ισχυρίζεται ότι η Heard είχε σχέση με τον Musk «το αργότερο ένα μήνα μετά» τον γάμο της με τον ηθοποιό.

Σύμφωνα με το Deadline, μηνύματα κειμένου μεταξύ του Depp, της πρώην συζύγου του και των συναδέλφων τους θα μεταδοθούν επίσης στο δικαστήριο, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλαγών μεταξύ της Heard και του Jason Momoa και του σκηνοθέτη της ταινίας Aquaman, James Wan, καθώς και του σκηνοθέτη του Justice League, Zack Synder.. Επιπλέον, μηνύματα μεταξύ του Depp και της σεναριογράφου των Fantastic Beasts, J.K.  Rowling, θα αποκαλυφθούν επίσης.

Η Rowling υπερασπίστηκε δημόσια τον Depp, αν και αντικαταστάθηκε στη σειρά prequel του Harry Potter με τον ηθοποιό Mads Mikkelsen στο νέο Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.

 


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed