Ο Γούντι Άλεν αντέδρασε για άλλη μια φορά δημοσίως στους ισχυρισμούς σεξουαλικής κακοποίησης που υπέβαλε εναντίον του, η κόρη του, Ντίλαν Φάροου, αυτή τη φορά μέσω της πρώτης του αμερικανικής τηλεοπτικής συνέντευξης έπειτα από τρεις δεκαετίες.

Σε μια συζήτηση με τον ανταποκριτή ειδήσεων του CBS, Λι Κάουαν για το CBS Sunday Morning, ο 85χρονος Άλεν συνέχισε να αρνείται τους ισχυρισμούς ότι κακοποίησε σεξουαλικά ή κακομεταχειρίστηκε ποτέ τη Φάροου.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μετά το τελευταίο επεισόδιο της σειράς-ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων του HBO Max: Allen v. Farrow, το οποίο διερευνά διεξοδικά τους ισχυρισμούς που κατατέθηκαν εναντίον του Άλεν από την τότε επτάχρονη Φάροου, και προσπαθεί να ξεκλειδώσει αυτό που συνέβη στις 4 Αυγούστου 1992, ημερομηνία της ισχυριζόμενης κακοποίησης. Εκείνη την εποχή, ο Άλεν περνούσε ένα πικρό χωρισμό με την ηθοποιό Μία Φάροου, ο οποίος ξεκίνησε αφού η Φάροου έμαθε ότι ο Άλεν είχε εμπλακεί σεξουαλικά με τη Σουν-Γι Πρέβιν, την τότε 21χρονη υιοθετημένη κόρη της Φάροου.

Μετά το χωρισμό, οι Πρέβιν και Άλεν παντρεύτηκαν. Τώρα είναι παντρεμένοι για 23 χρόνια. Ο Άλεν είπε στον Κάουαν ότι ήταν «εντελώς έκπληκτος» όταν άρχισε να αναπτύσσεται η σχέση του με την Πρέβιν. «Εννοώ, δεν με ενδιέφερε καθόλου (σ.σ. Η Πρέβιν). Αλλά η σχέση αναπτύχθηκε. Και αυτή, αποδείχθηκε, η πιο βαθιά σχέση στη ζωή μου».

Ο Άλεν είπε στον Κάουαν ότι ενώ έχει γράψει και έπαιξε χαρακτήρες που έχουν σχέσεις με πολύ νεότερες γυναίκες, το μεγαλύτερο μέρος των ρομαντικών του σχέσεων ήταν υπεράνω αυτού. «Θα έλεγα για τις πολλές γυναίκες που ήμουν σε σχέση μαζί τους, πολλές γυναίκες, ήταν όλες αυτό που η αστυνομία  καταλληλότητας θα αποκαλούσε “κατάλληλη”, “ηλικιακά κατάλληλη”» είπε. «Αν μου είχες πει ότι θα παντρευόμουν, και θα παντρευόμουν ευτυχώς, με μια γυναίκα ασιατικής καταγωγής πολύ νεότερη από εμένα, που δεν ανήκει στη σόουμπιζ, θα έλεγα, “Οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές. Δεν νομίζω ότι θα έχεις δίκιο. “Αλλά συνέβη”.  Μαζί, η Πρέβιν και ο Άλεν έχουν δύο υιοθετημένες κόρες, οι οποίες και οι δύο βρίσκονται στο κολέγιο. “Ξέρεις, δεν δίνουν δύο κοριτσάκια σε κάποιον που πιστεύουν ότι είναι παιδεραστής”», είπε ο Άλεν.

Σχεδόν 30 χρόνια μετά την τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη για το θέμα, επίσης με το CBS News, ο Άλεν παρέμεινε σταθερός στους ισχυρισμούς του ότι δεν κακοποίησε την Ντίλαν Φάροου. «Είναι τόσο παράλογο και όμως το στίγμα έχει παραμείνει και οι άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν να προσκολληθούν στην ιδέα ότι αν δεν κακοποίησα την Ντίλαν, υπάρχει η πιθανότητα οτι την κακοποίησα», είπε ο Άλεν στον Κάουαν. «Τίποτα που έκανα ποτέ με την Ντίλαν δεν μπορούσε να παρερμηνευτεί έτσι».

Η συνέντευξη του Άλεν με τον Κάουαν πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι σε συνδυασμό με την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Άλεν, Apropos of Nothing – το οποίο απορρίφθηκε από τον αρχικό εκδότη του, Hachette, και παραλήφθηκε από την ανεξάρτητη εταιρεία Arcade Publishing. Το τριανταπεντάλεπτο απόσπασμα περιελάμβανε περίπου 17 λεπτά της συνέντευξης του Κάουαν με τον Άλεν, καθώς και βίντεο από τη συνέντευξη της Γκέιλ Κίνγκ το 2018 με την Ντίλαν Φάροου και ένα νέο τμήμα από την ανταποκρίτρια Erin Moriarty σχετικά με την “κουλτούρα ακύρωσης”, συμπεριλαμβάνοντας προσωπικότητες όπως οι Louis CK , Μάικλ Τζάκσον και Άλεν.

Στο απόσπασμα, το CBS αναγνώρισε την προβληματική φύση του να δίνεις εξαρχής στον Άλεν μια πλατφόρμα να μιλήσει. “Εάν κάποιος δίνει συνέντευξη, του δίνεται ένα είδος νομιμότητας μόνο από το γεγονός ότι του παίρνουν συνέντευξη σε ένα μεγάλο Μέσο”, δήλωσε η συγγραφέας και κριτικός Aruna D’Souza στον αέρα. Ο Κάουαν επανέλαβε αυτές τις ανησυχίες προτού το πρόγραμμα μεταδώσει τη συνέντευξή του με τον Άλεν: “Για να είμαι ειλικρινής, λόγω της στροβιλισμένης διαμάχης, της καταιγίδας απόψεων, τόσο υπέρ όσο και κατά, εξετάσαμε προσεκτικά εάν θα κάνουμε αυτήν τη συνέντευξη”, είπε.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο Άλεν αξίζει την ευκαιρία να πει την πλευρά του για την ιστορία. «Είτε πιστεύεις είτε όχι τον Γούντι Άλεν, είτε σου αρέσει είτε όχι, ελπίζουμε ότι τουλάχιστον θα θέλεις να ακούσεις τι έχει να πει», πρόσθεσε ο Κάουαν.

Αυτό που είχε να πει, όμως, ο Άλεν δεν διαφέρει από αυτό που έχει πει στο παρελθόν σχετικά με αυτό το ζήτημα. «Δεν υπάρχει λογική σε αυτό», είπε ο Άλεν. «Γιατί ένας άντρας που είναι 57 ετών, ποτέ δεν είχα κατηγορηθεί για τίποτα στη ζωή μου – ξαφνικά πρόκειται να οδηγηθώ στη μέση μιας αμφισβητούμενης μάχης επιμέλειας στο σπίτι της Μία;» είπε ο σκηνοθέτης στον Κάουαν. «Στην επιφάνεια, δεν πίστευα ότι απαιτούσε καν μία έρευνα». Όσον αφορά τη σχέση του με την Ντίλαν Φάροου, ο Άλεν είπε ότι δεν έχει δει την κόρη του από τότε που έκανε τους ισχυρισμούς το 1992 – αν και θα ήθελε να της μιλήσει. «Ήταν καλό παιδί και πιστεύω ότι το σκέφτεται», είπε. «Δεν νομίζω ότι το επινοεί. Δεν πιστεύω ότι λέει ψέματα. Νομίζω ότι το πιστεύει».

Μια σειρά από ηθοποιούς, όπως η Kate Winslet και ο Timothée Chalamet, εξέφρασαν τη λύπη τους για την εμφάνισή τους στις ταινίες του Άλεν και δεσμεύθηκαν να μην συνεργαστούν ξανά μαζί του. Ο Άλεν είπε στον Κάουαν ότι πιστεύει ότι τα μέλη αυτής της ομάδας πράττουν λανθασμένα.

«Νομίζω ότι έχουν καλές προθέσεις, αλλά είναι ανόητοι», είπε. «Το μόνο που κάνουν είναι να διώκουν ένα απολύτως αθώο άτομο και επιτρέπουν αυτό το ψέμα»

Η συνέντευξη είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στο Paramount + – παρόλο που ο Άλεν και το στρατόπεδό του έχουν πει από την κυκλοφορία του ότι δεν ενημερώθηκαν για την ένωση με τη συνέντευξη της King στη Ντίλαν Φάροου το 2018 και το κομμάτι για την “κουλτούρα ακύρωσης”. Σε μια δήλωση προς το Variety, η εκπρόσωπος και  αδερφή του Άλεν, Λέτι Άροσον, αποδοκιμάζουν αυτήν την απόφαση, λέγοντας πως η επιλογή της πλατφόρμας να συνδέσει αυτά τα τμήματα ήταν “εντελώς ανέντιμη και σκανδαλώδης”. “Ελπίζω ότι οι μελλοντικοί άνθρωποι θα το λάβουν αυτό υπόψιν τους πριν εμπιστευτούν την εκπομπή”, δήλωσε η Άροσον.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.