Γιώργος Καπουτζίδης: «Σε αυτή την αίθουσα είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα»

Η συγκλονιστική ομιλία του για τον ρατσισμό που έγινε viral

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε χθες σε εκδήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αναφέρθηκε στον ρατσισμό που αντιμετώπισε μικρότερος λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και το έλλειμα ισότητας που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε πολλά κομμάτια του ρατσισμού, όπως αυτό και της μεγαλύτερης ηλικίας, του να φεύγουν άνθρωποι μόνοι όπου η γειτονιά μετά θα πει δεν έδωσε δικαίωμα και όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν έδωσε γιατί δεν είχε δικαίωμα. Ο Γιώργος Καπουτζίδης  δεν δίστασε να αναφερθεί και στα περιστατικά βίας λέγοντας: «Σε αυτή την αίθουσα είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας άνθρωπος που μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στο σπίτι του και να δέρνει τη γυναίκα του και τα παιδιά του και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του αλλά ζει με τη σύνταξη της μάνας του, θεωρείται καλύτερος σύντροφος ή καλύτερος πατέρας από εμένα».

«Από την ηλικία των 8-9 κατάλαβα ότι κάτι δεν είναι τόσο ευχάριστο για κάποιους. Δεν μου εξήγησαν ποτέ γιατί πειράζει να παίζω πχ με τις κούκλες της αδερφής μου. Ξεκίνησα να βλέπω ότι οι άνθρωποι παρατηρούσαν σε εμένα κάτι που τους έκανε να με χλευάζουν, δεν μου εξήγησαν ποτέ τι ήταν αυτό, δεν μου εξήγησαν ποτέ τι ενοχλούσε και τελικά κατέληξα από μόνος μου ότι τους ενοχλούσε που ήμουν αυτός που είμαι. Μπαίνεις σε μια διαδικασία 24ωρης καταπίεσης, όπου προσπαθείς να κρύβεις τον εαυτό σου, να είσαι κάτι άλλο».

«Δε θέλω να μου απαντήσετε γιατί είναι κακό η φωνή μου να είναι πιο λεπτή ή γιατί είναι κακό να παίζω με κούκλες ή γιατί είναι κακό να είμαι ο εαυτός μου. Μη μου το απαντήσετε, σας συγχωρώ, δεν πειράζει. Καλά τα πήγα και έτσι. Θέλω όμως πραγματικά να κάνω μια ερώτηση στον πρωθυπουργό αυτής της χώρας και δεν έχει να κάνει με παρατάξεις. Για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σ’ αυτή την αίθουσα, στη γειτονιά μου, στην πόλη μου. Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Αν μπορεί να μου το απαντήσει έχει καλώς, αν δεν έχει απάντηση, πάει να πει ότι έχει κάνει κάτι λάθος και αυτός και ο προκάτοχός του και οι προκάτοχοι των προκατόχων και η κοινωνία και η πολιτεία. Και αυτό το λάθος οφείλουμε να το αλλάξουμε τώρα, σήμερα».

Δες την ομιλία του:

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed