Ετοιμάζεται σειρά για τον Harry Potter στο HBO Max;

Κι αν ναι, πώς θα χειριστεί το δίκτυο την «ραδιενεργή» φήμη της J.K. Rowling;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hollywood Reporter, μία τηλεοπτική σειρά για το Χάρι Πότερ βρίσκεται εν εξελίξει στο HBO Max. Οι υπεύθυνοι στην πλατφόρμα φέρεται να έχουν «κάνει πολλές συνομιλίες με πιθανούς συγγραφείς» για την επερχόμενη σειρά, αναζητώντας τη σωστή διαδρομή για μια τηλεοπτική προσαρμογή του best seller- το οποίο προηγουμένως έχει μετατραπεί σε ένα franchise ταινιών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τόσο το HBO Max όσο και η Warner Bros αρνήθηκαν την αναφορά σε μια δήλωση προς το THR και ορκίζονται ότι δεν υπάρχει σχέδιο για κάτι τέτοιο. «Δεν υπάρχουν σειρές Χάρι Πότερ σε εξέλιξη στο στούντιο ή στην πλατφόρμα» ανέφεραν η πλατφόρμα και η εταιρεία.

Μια σειρά του Χάρι Πότερ, ωστόσο, μοιάζει εξαιρετικά αναπόφευκτη, ειδικά σε αυτήν την εποχή που το ένα reboot διαδέχεται το άλλο. Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία του πρωτότυπου franchise της ταινίας, με πρωταγωνιστή τον Daniel Radcliffe ως «Το Αγόρι Που Έζησε», η βιομηχανία παίζει το παιχνίδι αναμονής, βλέποντας τα τελευταία χρόνια και αναρωτούμενη πότε η W.B. τελικά θα υποκύψει. Η κυκλοφορία του HBO Max – το οποίο στεγάζει το πλούσιο περιεχόμενο του HBO, δίνοντας στην πλατφόρμα ένα προβάδισμα στον πόλεμο συνεχούς ροής – βρίσκεται στην τέλεια χρονική στιγμή για μια σειρά που θα το ανεβάσει στο προσκήνιο.

Η αναφορά του THR για τη σειρά του Χάρι Πότερ φτάνει επίσης λίγες μέρες μετά την αναφορά ότι μια νέα σειρά για τα προγενέστερα γεγονότα του Game of Thrones βρίσκεται στα σκαριά του HBO. Η σειρά θα είναι μια προσαρμογή των Tales of Dunk and Egg, με βάση τα μυθιστορήματα του συγγραφέα George R.R. Martin σχετικά με τον ιππότη Ser Duncan the Tall και τον ακόλουθό του, Aegon Targaryen. (Μια προηγούμενη απόπειρα σε μια σειρά προηγούμενων γεγονότων του Game of Thrones, που θα πρωταγωνιστούσε η Naomi Watts, ακυρώθηκε το 2019 πριν από την πρεμιέρα της).

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, τα πρωτότυπα βιβλία του Χάρι Πότερ, γραμμένα από την J.K. Rowling, έχουν δημιουργήσει ένα μαζικά επιτυχημένο franchise ταινιών με υψηλές απολαβές, τη σειρά ταινιών προγενέστερων γεγονότων Φανταστικά Τέρατα και Πού Να τα Βρείτε, και το -μετά την Πότερ εποχή- έργο, Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί. Ακόμη και με όλες αυτές τις προσαρμογές, η σειρά βιβλίων της Rowling προσφέρει αρκετό χώρο και για μια τηλεοπτική σειρά – συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου κόνσεπτ των θαυμαστών για μια σειρά που εστιάζει στους Επιδρομείς (Remus Lupin, Peter Pettigrew, Sirius Black, and James Potter) ή μια βαθύτερη ματιά στη ζωή της Νέμεσις του Πότερ, το Voldemort. Η σειρά θα μπορούσε επίσης να πάει ακόμα πιο βαθιά στην ιστορία του Χάρι Πότερ, εξερευνώντας την ίδρυση του Χόγκουαρτς και την προέλευση της ιστορίας των μάγων, όπως τα έχει φανταστεί η Rowlling.

Μια τέτοια σειρά, πιθανότατα, θα την φανταζόταν η Rowling. Όπως σημειώνει το THR, η συγγραφέας ασχολείται στενά με τα πνευματικά δικαιώματα και έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με τον Πότερ, από την παραγωγή ορισμένων από τις πρωτότυπες ταινίες έως την παραγωγή και τη συγγραφή σεναρίων για τα Φανταστικά Τέρατα και τη συγγραφή σε συνεργασία για το Καταραμένο Παιδί. Όμως τον περασμένο χρόνο, η άλλοτε αγαπημένη συγγραφέας έχει επίσης γίνει μια βαθιά πολωτική φιγούρα αφού έκανε πολλές τρανσφοβικές αναφορές και δέσμευσε την τρανσφοβία στο τελευταίο της βιβλίο. Η τρανσφοβία της έχει χωρίσει τους φανατικούς θαυμαστές, με μερικούς οπαδούς του Πότερ να απομακρύνονται εντελώς από τη σειρά. Ηθοποιοί όπως ο Radcliffe και η Emma Watson έχουν επίσης κρατήσει αποστάσεις από τη Rowling πραγματοποιώντας δηλώσεις υπέρ της τρανς κοινότητας, στέκοντας σταθερά στο πλευρό των απογοητευμένων θαυμαστών. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν η αντίδραση θα είχε αντίκτυπο στη συμμετοχή της Rowling σε μια υποθετική επερχόμενη τηλεοπτική σειρά.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed