Ο Elton John αποκάλυψε το μεγαλύτερο φόβο που είχε στην κηδεία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα

Τι πιστεύει ο τραγουδιστής για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε το παλάτι στους δύο πρίγκιπες, William και Harry

25 χρόνια συμπληρώθηκαν από το θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, αφού η ίδια έχασε τη ζωή της στο μυστηριώδες αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 31 Αυγούστου 1997. Ο καλός της φίλος Elton John, που τίμησε την Πριγκίπισσα του λαού, αποκάλυψε ποιος ήταν ο μεγαλύτερος φόβος του στην κηδεία της.

Η κηδεία της έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου 1997 στο Αβαείο του Westminster στο Λονδίνο. Σε αυτή παρευρέθηκαν μέλη της βασιλικής οικογένειας, πολιτικοί και διασημότητες μεταξύ των οποίων και ο Sir Elton John που είχε το δύσκολο έργο να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Ο στενός φίλος της Νταϊάνα επέλεξε τελικά να τραγουδήσει μια προσαρμοσμένη εκδοχή του επιτυχημένου τραγουδιού του «Candle in the Wind».

Αργότερα μίλησε για την εμπειρία στην αυτοβιογραφία του «Me» και αναφέρθηκε στους φόβους του πριν από το αφιέρωμά του. Ο τραγουδιστής εξήγησε τον πολύ συγκεκριμένο φόβο του, σχετικά με την πιθανότητα να παρασυρθεί από τα συναισθήματά του και να μπερδέψει τους στίχους του τραγουδιού που θα ερμήνευε και έγραψε: «Δεν υπέφερε από τρόμο στη σκηνή. Τι θα γινόταν αν πήγαινα στον “αυτόματο πιλότο” και τραγούδησα τη λάθος εκδοχή;»

Ο γνωστός τραγουδιστής είναι γνωστό πως εναντιωνόταν στη χρήση κάποιου τηλεϋποβολέας, αλλά στην κηδεία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα τελικά χρησιμοποίησε. «Μέχρι τότε, ήμουν αντίθετος στη χρήση τους. Εν μέρει επειδή φαινόταν αντίθετο με το αυθόρμητο πνεύμα του rock and roll – είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο Little Richard δεν διάβαζε ένα Autocue όταν ηχογράφησε το Long Tall Sally — και εν μέρει γιατί απλώς σκέφτηκα: Έλα, κάνε τη δουλειά σου σωστά».

Αλλά ακόμη και με την πρόσθετη ασφάλεια του τηλεϋποβολέα, ο φόβος εξακολουθούσε να ταλαιπωρεί τον Elton: «Είχα παίξει το Candle In The Wind εκατοντάδες φορές. Δεν ήταν πέρα ​​από τις πιθανότητες να χάσω τον εαυτό μου στην παράσταση, να ξεχάσω τον τηλεϋποβολέα και να αρχίσω να τραγουδάω τους αρχικούς στίχους».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Candle In The Wind είχε αρχική μούσα την Marilyn Monroe, η οποία έχασε τη ζωή της στην ίδια ηλικία με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ωστόσο, απέφυγε τους στίχους που αναφέρονταν σε καταδίωξη από παπαράτσι. «Το κερί σου έσβησε πολύ νωρίς πριν σβήσει ο θρύλος σου» ήταν οι στίχοι που «έντυσαν» την εικόνα των γιων της, που έκλαιγαν αδιαφορώντας για το πρωτόκολλο και αποχαιρετώντας τη μητέρα τους.

Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε επίσης και στις σκέψεις τους για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε, εκείνη τη μέρα, το παλάτι στους δύο νεαρούς Πρίγκιπές. «Νόμιζα ότι ο τρόπος που τους φέρθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν απολύτως απάνθρωπος. Αναγκάστηκαν να περπατήσουν στους δρόμους του Λονδίνου πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, τους είπαν να μην δείξουν κανένα συναίσθημα και να κοιτάξουν ευθεία» ανέφερε ο τραγουδιστής. Στη συνέχει τονίζει «Ήταν ένας φρικτός τρόπος να συμπεριφέρεσαι σε δύο παιδιά που μόλις είχαν χάσει τη μαμά τους».

Στο ντοκιμαντέρ «Diana, Our Mother» ο Πρίγκιπας William είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο στον κόσμο. Πραγματικά δεν υπάρχει. Είναι σαν ένας σεισμός να έχει διασχίσει το σπίτι και τη ζωή σου και τα πάντα. Το μυαλό σου είναι εντελώς διχασμένο. Και μου πήρε λίγο χρόνο για να βυθιστεί πραγματικά μέσα μου».

Ο Πρίγκιπας Harry πρόσθεσε: «Η μητέρα μου μόλις είχε πεθάνει και έπρεπε να περπατήσω πολύ πίσω από το φέρετρό της, περιτριγυρισμένος από χιλιάδες (ανθρώπους) να με παρακολουθούν ενώ εκατομμύρια άλλοι το έκαναν στην τηλεόραση. Δεν νομίζω ότι πρέπει να ζητηθεί από κανένα παιδί να το κάνει αυτό, σε καμία περίπτωση. Δεν νομίζω ότι θα συνέβαινε σήμερα».

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed