Ο Βασίλης Κικίλιας είναι ο Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Ο Βασίλης Κικίλιας είναι Έλληνας γιατρός, πολιτικός και πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής ενώ από σήμερα αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας.

Διατέλεσε υπουργός στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τον Ιούνιο του 2014 ως τον Ιανουάριο του 2015. Είναι βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία από το 2012. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2002. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Μονάδων Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, από όπου έλαβε Μάστερ το 2008. Το 2011 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1990 έως και το 2004 ασχολήθηκε με το μπάσκετ επαγγελματικά. Έχει ύψος 2 μέτρα και αγωνιζόταν κυρίως ως σμολ φόργουορντ.

Αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, τον Ιωνικό, την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα Πατρών, καθώς και στις Εθνικές ομάδες μπάσκετ. Με την Εθνική Παίδων αναδείχτηκε το 1991 δευτεραθλητής Ευρώπης.

Δες την είσοδό του με την Τζένη Μπαλατσινού στο Προεδρικό Μέγαρο: