Η Dua Lipa για το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Θα επισκεφθώ το Κατάρ όταν θα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Οι φήμες των τελευταίων ωρών θέλουν και τη Shakira να έχει αποσυρθεί από τη διοργάνωση

Τις τελευταίες μέρες είχαν κυκλοφορήσει έντονα τα δημοσιεύματα που ήθελαν τη Dua Lipa να παρευρίσκεται στο Κατάρ για να τραγουδήσει εν όψει του παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που η ίδια διέψευσε με ένα ηχηρό μήνυμα μέσω Instagram.

Από τις 8 Νοεμβρίου, το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι ο πρεσβευτής του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ ανέφερε πως η ομοφυλοφιλία είναι μια «ζημιά στο μυαλό». Η δήλωση αυτή έγινε λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ με τον πρώην διεθνή του Κατάρ, Khalid Salman, να αναφέρεται σε συνέντευξή του στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, η οποία είναι παράνομη στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα, με αυτά τα λόγια.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές εικασίες ότι θα εμφανιστώ στην τελετή έναρξης του παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ. Δεν θα εμφανιστώ και ούτε έχω εμπλακεί ποτέ σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για να εμφανιστώ» ανέφερε αρχικά μέσω Instagram story η Dua Lipa. Συνέχισε μάλιστα να επισημαίνει πως «Θα ενθαρρύνω την Αγγλία από μακριά και ανυπομονώ να επισκεφθώ το Κατάρ όταν θα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ανέλαβε όταν κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο» αφήνοντας αιχμές για τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούνται στο Κατάρ.

Μέχρι στιγμής μόνο η συμμετοχή του Jung Koo από το K-Pop συγκρότημα των BTS έχει επιβεβαιωθεί για την τελετή έναρξης στις 20 Νοεμβρίου. Επιπλέον, το 29ήμερο Φεστιβάλ Fifa Fan θα φιλοξενήσει τους Diplo, DJ Calvin Harris και τον Τζαμαϊκανό τραγουδιστής Sean Paul. Εκτός από την Dua Lipa, οι φήμες των τελευταίων ωρών θέλουν τη Shakira να έχει επίσης αποσυρθεί από τι διοργάνωση. Ο Sir Rod Stewart αποκάλυψε ότι απέρριψε περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια για να τραγούδησε στη χώρα πέρυσι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η FIFA απέρριψε το αίτημα της Δανίας να επιτρέψει στην εθνική της ομάδα να προπονείται με φανέλες που γράφουν «ανθρώπινα δικαιώματα για όλους» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed