Δουλειά από το σπίτι: Tips από 3 πετυχημένες γυναίκες

Όσα πρέπει να κάνεις για να βάλεις σε πρόγραμμα τον εαυτό σου και να μην χάνεις χρόνο δουλεύοντας περισσότερες ώρες

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο αλλά αυτό που χρειάζεσαι είναι πρόγραμμα και μερικά έξυπνα tips για να μπορέσεις να διαχειριστείς σωστά τη δουλειά από το σπίτι!

Διάβασε παρακάτω μερικά tips από 3 πολύ επιτυχημένες στον κλάδο τους γυναίκες που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια δύσκολη καθημερινότητα.

Cyndi Ramirez-Fulton, Founder of Chillhouse – «Για μένα, το πιο σημαντικό είναι να ετοιμαστείτε σα να πηγαίνετε στο γραφείο. Ενώ δεν έβαλα ποτέ παπούτσια αλλά πρέπει να βγάλω τις πιτζάμες μου. Το να έχω ένα καθαρό σπίτι είναι επίσης απαραίτητο ενώ αν πρέπει να οργανωθώ προτού ξεκινήσω την ρουτίνα της δουλειάς μου, τότε αυτό και θα γίνει. Τέλος, οι ατελείωτες ώρες απαντήσεων σε e-mails είναι αρκετά κουραστικές γι’αυτό και πάντα φροντίζω να αλληλεπιδρώ με φίλους και συνεργάτες συχνότερα».

Marianna Hewitt, Cofounder of Summer Fridays – «Αποκτήστε μια πρωινή ρουτίνα. Η προσκόλληση σε μια ρουτίνα βοηθά τόσο πολύ ώστε να ξυπνήσετε με σκοπό και ένα σχέδιο, πριν περάσετε στην εργασία. Η τρέχουσα ρουτίνα μου περιλαμβάνει διαλογισμό στο κρεβάτι μου και ντους. Ντύσου. Όταν εργάζεστε από το σπίτι, είναι τόσο εύκολο να ξεφύγετε από το κρεβάτι σας και αρχίστε να αντιμετωπίζετε τα εισερχόμενά σας. Για μένα, βοηθά να ντυθώ σαν να πηγαίνω στο γραφείο και έτσι είμαι στη νοοτροπία του “είσαι στο γραφείο”. Εργασία πάντα σε τραπέζι. Δεν βάζω ποτέ το laptop μου στο κρεβάτι ούτε εργάζομαι στον καναπέ μου. Όταν κάθομαι στο γραφείο μου ή στην κουζίνα, εργάζομαι πιο αποτελεσματικά, επειδή είμαι συγκεντρωμένη και δεν χαλαρώνω. Δώστε στον εαυτό σας ένα πρόγραμμα. Είναι τόσο εύκολο να δουλέψεις, να πλένεις, να παρακολουθείς τηλεόραση αλλά αντιμετωπίστε τη δουλειά από το σπίτι σα να την κάνατε στο γραφείο. Δώστε στον εαυτό σας μια ώρα έναρξης, ένα μεσημεριανό διάλειμμα και χρόνο λήξης, ώστε η δουλειά σας να μην έχει καθυστερήσεις και να μην κρατάει παραπάνω ώρες από αυτές που θα δουλεύατε κανονικά. Αν δεν δώσετε στον εαυτό σας ένα πρόγραμμα, σίγουρα θα αισθανθείτε ότι η εργασία ξεπερνά τη ζωή σας».

Sharon Chuter, Founder of Uoma Beauty – «Είμαι μεγάλη φαν των λιστών και της τάξης και έτσι λειτουργώ γενικά στην ζωή μου. Μπορώ να περάσω μια ώρα δημιουργώντας μια πολύ ολοκληρωμένη λίστα εργασιών συμπεριλαμβανομένου και του πλυντηρίου. Θεωρώ ότι μου δίνει μια πολύ συστηματική διαδικασία για να κάνω τις δουλειές μου και επίσης μου αποφέρει μια αίσθηση επίτευξης στο τέλος της ημέρας ειδικά αν έχω ολοκληρώσει τα ημερήσια tasks μου. Είμαι επίσης ένας τεράστιος στοχαστής. Έτσι λοιπόν, ξοδεύω το χρόνο μου μόνο για να επεξεργαστώ τα πράγματα που πρέπει να κάνω. Για παράδειγμα, ο χρόνος του ντους είναι ένας εξαιρετικός χρόνος για μένα να επεξεργαστώ την ημέρα μου και τα πράγματα που πρέπει να κάνω. Θέτω σε προτεραιότητα εκείνη την στιγμή τα πράγματα που πρέπει να επιτύχω μέσα στην ημέρα, αυτή την εβδομάδα ίσως και όλο τον μήνα. Όταν έχω μια ολοκληρωμένη και σαφή ιδέα για το τι θέλω να επιτύχω σε εκείνη την χρονική περίοδο, με κρατά συγκεντρωμένη και με βοηθά να την κάνω πραγματικότητα».

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed