Η Δώρα Τσαμπάζη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Ήταν αποφασισμένος ότι δε θα υπάρξει αίσιο τέλος στην υγεία του»

«Προλάβαμε και τα είπαμε όλα και αισθάνομαι πολύ τυχερή» – «Θέλω να περάσω το μήνυμα ότι δεν σημαίνει ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να νικηθεί στο τελευταίο στάδιο. Είδαμε θαύματα και είδαμε ανθρώπους να γυρνούν από το σημείο μηδέν και να καθαρίζουν»

Συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά και το “Πρωινό μας” παραχώρησε η Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγος του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, και μίλησε για το πώς βίωσαν την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε αλλά και για όσα έκαναν τη σχέση τους πιο δυνατή.

Αρχικά η Τσαμπάζη δήλωσε πως το ζευγάρι δεν είχε χάσει την ελπίδα του μέχρι και την τελευταία στιγμή, μια και περίμεναν την έγκριση για ένα νέο φάρμακο. Επιπλέον τόνισε ότι τόσο ο Νικολαϊδης όσο και η ίδια, επισκέπτονταν ψυχολόγο για να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο. «Ο χρόνος είναι απώλεια και το πένθος σύμμαχος. Θα  ήταν πολύ διαφορετικά αν δεν είχα τα παιδιά και αν ήταν κάτι ξαφνικό. Όπως ο Αλέξανδρος είχε ψυχολόγο έτσι και εγώ. Ήθελα να είμαι προετοιμασμένη για όλα και για μένα και για τα παιδιά μου. Μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε ελπίδα. Περιμέναμε ένα τελευταίο φάρμακο που καθυστέρησε αρκετά να εγκριθεί από τον ΕΟΦ» δήλωσε χαρακτηριστικά».

Στο ίδιο πλαίσιο συζήτησης, η δημοσιογράφος διευκρίνισε ότι κατάσταση υγείας του συζύγου της ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά στην πορεία είδαν ανθρώπους με τις ίδιες ενδείξεις, να θεραπεύονται. Συγκεκριμένα είπε πως «Θέλω να περάσω το μήνυμα ότι δεν σημαίνει ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να νικηθεί στο τελευταίο στάδιο. Είδαμε θαύματα και είδαμε ανθρώπους να γυρνούν από το σημείο μηδέν και να καθαρίζουν. Η περίπτωση του Αλέξανδρου ήταν μια πάρα πολύ σπάνια περίπτωση. Σε μία μάνα με δύο μικρά παιδιά οι γιατροί έπρεπε να της πουν την αλήθεια».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει το άτομο που φροντίζει έναν ασθενή με καρκίνο, και γι’ αυτό η Τσαμπάζη ζήτησε επαγγελματική βοήθεια. «Από την πρώτη στιγμή ζήτησα βοήθεια. Γιατί δεν είναι μόνο να προετοιμαστείς για την απώλεια αλλά και όλη η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη του να στηρίξεις έναν καρκινοπαθή. Υπάρχει θετική τοξικότητα, όταν του λες ότι “θα τα καταφέρεις”. Αυτό μπορεί να γίνει τοξικό γιατί νιώθει ότι ο παθών ότι τον κοροϊδεύεις και μειώνεις το πρόβλημά του, αισθάνεται και μοναξιά. Εγώ μπορώ να καταλάβω  τους φροντιστές» δήλωσε στην εκπομπή.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα και η μεγάλη κόρη του ζευγαριού χρειάστηκε επαγγελματική βοήθεια, καθώς είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε. Η Τσαμπαζή είπε πως: «Η μεγάλη μας κόρη είχε βοήθεια, είναι πολύ έξυπνο και συναισθηματικό πλάσμα και δεν μπορείς να την κοροϊδέψεις. Έβλεπε ότι ο πατέρας της χειροτερεύει».

Επίσης, μιλώντας για τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη, η δημοσιογράφος είπε μεταξύ άλλων πως διαισθανόταν την μη καλή πορεία της υγείας του, αλλά και ότι πρόλαβαν να πουν τα πάντα, μεταξύ τους. «Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος ότι δε θα υπάρξει ένα αίσιο τέλος στην υγεία του. Επίσης ήταν κι αποφασισμένος ότι το τέλος θα το γράψει εκείνος, όπως κι έκανε» ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Προλάβαμε και τα είπαμε όλα και αισθάνομαι πολύ τυχερή».

Πριν ολοκληρώσει τη συνέντευξή της, η Δώρα Τσαμπάζη τόνισε ότι «Θέλω να δουλέψω, το κυνηγάω, από τη νέα σχολική χρονιά. Θέλω αυτή να είναι μεταβατική, να εστιάσω στα παιδιά και να βρούμε τις νέες μας ισορροπίες. Το καλύτερο είναι ένα βήμα τη φορά». Υπογράμμισε μάλιστα πως «Πρέπει να καταλάβουμε ότι μέσα στη ζωή το μόνο που δεν μπορούμε να ελέγξουμε είναι η υγεία».


 


 


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed