Δημήτρης Μοθωναίος: Η εξομολόγηση της σεξουαλικής κακοποίησης και η βοήθεια που προσέφερε σε ανήλικα θύματα

«Μέχρι τότε, νόμιζα ότι είμαι ο μόνος»

Συνέντευξη στο περιοδικό OK! παραχώρησε ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την εξομολόγηση της σεξουαλικής κακοποίησης που είχε δεχτεί ως παιδί αλλά και για τα δεκάδες χιλιάδες μηνύματα που δέχτηκε από άλλους ανθρώπους με παρόμοιες εμπειρίες. 

Κατά τη διάρκεια του ερχομού του κινήματος #metoo στην Ελλάδα, αρκετά ήταν τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα της χώρας που μίλησαν για τα περιστατικά κακοποίησης που είχαν δεχτεί κατά καιρούς. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Δημήτρης Μοθωναίος, που σε μία σοκαριστική συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά είχε αποκαλύψει τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε δεχτεί ως παιδί από συγγενικό του πρόσωπο. 

«Μέχρι τότε, νόμιζα ότι είμαι ο μόνος. Δεν είχα εξομολογηθεί την ιστορία μου στη Φαίη Σκορδά, όταν κάναμε τη συνέντευξη. Κι εκείνη πρώτη φορά την άκουγε, την ώρα της εγγραφής. Της είχα εξηγήσει απλά ότι θέλω να μιλήσω για κάτι πολύ προσωπικό και μου είπε, οκ πάμε» ξεκίνησε να λέει ο ηθοποιός αναφορικά με το παρασκήνιο της συνέντευξής του. Συνέχισε μάλιστα τονίζοντας πως «Έγινε όλο σε μια εγγραφή. Δεν σταματήσαμε καθόλου». 

Στη συνέχεια της συνέντευξης στο περιοδικό, ο Μοθωναίος δήλωσε πως παρακολούθησε τη συνέντευξη έπειτα από τρεις μήνες, γιατί «Ήταν πολύ έντονο, μεγάλη ταραχή. Γι’ αυτό δεν είχα αίσθηση του τι είχε ειπωθεί». Επιπλέον, επεσήμανε ότι δέχτηκε στα social media «περίπου 40.000 μηνύματα που ξεκινούσαν απευθείας με την εξομολόγηση της δικής τους ιστορίας. Απαντούσα σε όλους. Επειδή όμως, δεν είμαι ειδικός, απευθύνθηκα στο ΕΛΙΖΑ και σκέφτηκα πως κάτι πρέπει να κάνω για να βοηθήσω στην πράξη αυτούς τους ανθρώπους». 

Ο ίδιος τόνισε ότι μαζί με το σωματείο ΕΛΙΖΑ έχουν πράξει σημαντικό έργο για την παιδική κακοποίηση, όπως η αλλαγή του νομικού πλαισίου για την παραγραφή αντίστοιχων εγκλημάτων. «Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να αλλάξει το νομικό πλαίσιο με το να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραγραφής αυτών των αδικημάτων. Παράλληλα, ανοίξαμε μια τηλεφωνική γραμμή, στην οποία μπορεί να απευθυνθεί ανώνυμα οποιοσδήποτε υποψιάζεται ότι υπάρχει ένα περιστατικό κακοποίησης» δήλωσε ο ηθοποιός. 


Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed