Σε δικαστική μάχη η Shakira για την υπόθεση φοροδιαφυγής

Η φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ και οι εξελίξεις στην υπόθεση που μπορεί να οδηγήσει τη Shakira στο χειρότερο σενάριο

Τη δικαιοσύνη φαίνεται πως θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Shakira, αφού Ισπανός δικαστής εξέδωσε εντολή για την υπόθεση της φερόμενης φοροδιαφυγής της τραγουδίστριας, που αγγίζει τα 14,5 εκατομμύρια ευρώ (12,9 εκατομμυρίων £).

Η Shakira προειδοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο ότι θα μπορούσε να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και οκτώ ετών, αφού κατηγορήθηκε για έξι κατηγορίες φορολογικής απάτης από τις Ισπανικές Αρχές. Η Κολομβιανή τραγουδίστρια είχε απορρίψει μια εξώδικη συμφωνία που πιστεύεται ότι περιελάμβανε την παραδοχή της παράνομης πράξης μετά την κατηγορία της απάτης του ισπανικού ταμείου για μια τριετία μεταξύ 2012 και 2014. Η ίδια και οι εκπρόσωποί της είχαν επισημάνει ότι στην Ισπανία είχε βρεθεί επειδή εκεί διέμενε ο τότε σύντροφός της Gerard Pique, αλλά ο επίσημος τόπος κατοικίας της δεν ήταν η Ισπανία.

Ωστόσο, αυτές τις μέρες ένας δικαστής σε ένα ανακριτικό δικαστήριο στο Esplugues de Llobregat, κοντά στη Βαρκελώνη, διέταξε επίσημα τη δίκη της τραγουδίστριας, σε μια απόφαση που ολοκληρώνει τη μακροχρόνια ποινική της έρευνα. Αν και η Shakira φαίνεται να είχε δεχτεί την πληρωμή 3 εκατομμυρίων ευρώ, που θεωρείται ότι είναι το ποσό εξαπάτησης της εφορίας μαζί με τους τόκους για την τριετία 2021-2014, οι εισαγγελείς θέλουν να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών εάν κριθεί ένοχη στη δίκη.

Η καλλιτέχνης, στο παρελθόν φορολογικός κάτοικος στις Μπαχάμες, εγγράφηκε ως πλήρης φορολογικός κάτοικος στην Ισπανία το 2015. Οι επίσημοι κάτοικοι της Ισπανίας πληρώνουν ισπανικούς φόρους ακόμα και για το παγκόσμιο εισόδημά τους, γεγονός που θεωρείται ως το σημείο εξαπάτησης της τραγουδίστριας προς τις Ισπανικές Αρχές. Τα άτομα που πέρασαν περισσότερες από 183 ημέρες σε ένα δεδομένο ημερολογιακό έτος στην Ισπανία θεωρούνται κάτοικοι Ισπανίας για φορολογικούς σκοπούς, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Shakira αναφέρθηκε στη δικαστική της περιπέτεια στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο ELLE, ενώ εκπρόσωπος της δήλωσε: «Η Shakira πάντα συνεργαζόταν και τηρούσε το νόμο, επιδεικνύοντας άψογη συμπεριφορά ως άτομο και ως φορολογούμενη και ακολουθώντας πιστά τη συμβουλή της PriceWaterhouse Coopers, μιας παγκοσμίως αναγνωρισμένης φορολογικής εταιρείας. Δυστυχώς, η ισπανική εφορία, η οποία χάνει μία στις δύο αγωγές με τους φορολογούμενους της, συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματά της και να κυνηγά μια ακόμη αβάσιμη υπόθεση. Η Shakira είναι σίγουρη ότι η αθωότητά της θα αποδειχθεί μέχρι το τέλος της δικαστικής διαδικασίας».


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed