Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου The 2Night Show βρέθηκε καλεσμένος o Χάρης Βαφειάς ένας από τους Dragons, του Dragons’ Den, του νέου τηλεοπτικού επιχειρηματικού project που ξεκίνησε στον ANT1.

Ο επιχειρηματίας και πλοιοκτήτης είναι μέλος των «επενδυτών» ή αλλιώς της επιτροπής που παρουσιάζονται οι επιχειρηματικές ιδέες και δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας από αρκετά νεαρή ηλικία ενώ έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την καριέρα του είπε: «Ίσως κληρονόμησα το δαιμόνιο του παππού μου που ξεκίνησε από τη Χίο και πήγε στην Αργεντινή χωρίς να ξέρει τη γλώσσα ούτε να έχει τα χρήματα. Όποιος τολμάει έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει. Όταν ήμουν μικρός με έστελνε ο πατέρας μου με το τρένο στη ναυτιλιακή για να δω πώς πάει κάθε μέρα ο κόσμος στη δουλειά του. Ήθελε να δω πως δεν πάνε με λιμουζίνα. Στα 17 με έστειλε στην Κίνα σε ένα ναυπηγείο να πάω να παζαρέψω τον λογαριασμό ενός καραβιού μας».

Οι Αμερικανοί τον αποκαλούν Harry Potter και ο ίδιος εξηγεί το γιατί αναφέροντας:  «Όταν έβαλα την εταιρεία μου στο χρηματιστήριο ήμουν πολύ μικρός γι΄αυτό με αποκαλούν Harry Potter». Πώς ξεκίνησε από την Χίο ο παππούς του και έφτασε στην Αργεντινή; Με ποιο τρόπο κατάφερε, σε νεαρή ηλικία, να περάσει την πρώτη επαγγελματική πρόκληση του πατέρα του: «Ίσως κληρονόμησα το δαιμόνιο του παππού μου που ξεκίνησε από τη Χίο και πήγε στην Αργεντινή χωρίς να ξέρει τη γλώσσα, ούτε να έχει τα χρήματα για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο εμπόριο κρεάτων. Και τα κατάφερε. Ο παππούς ήταν 7 αδέλφια, από ένα μικρό χωριουδάκι, από το οποίο δεν κατάγονται οι Έλληνες εφοπλιστές, το 90% κατάγονται από τα Καρδάμυλα και αποφάσισε να φύγει και να πάει στην άλλη άκρη της γης. Δεν γύρισε ποτέ ξανά ουσιαστικά, γιατί η δουλειά του ήταν εκεί, είχε ζώα και φάρμες, απλά η γυναίκα του δεν ήθελε να μένει μόνιμα στην Αργεντινή και ερχόταν συχνά για την οικογένειά του. Όποιος τολμάει έχει και μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει»

Στη συνέχεια ο Χάρης Βαφειάς αναφέρθηκε στη συμμετοχή του ως επενδυτής-Dragon, στο νέο σόου επενδύσεων του ΑΝΤ1, Dragons’ Den λέγοντας: «Βγαίνω πιο σκληρός από ό,τι είμαι κανονικά, νόμιζα ότι θα είμαι ο πιο σκληρός από τους κριτές, τελικά δεν είμαι. Λόγω του χρηματιστηρίου και αυτά μιλάω αρκετά στα Μέσα, όχι τόσο στην Ελλάδα όσο έξω, έχω δηλαδή ένα πάρε δώσε, όχι με εκπομπές αλλά να μιλήσω για την εταιρεία, για τους μετόχους. Το όλο κόνσεπτ και το όλο γύρισμα ήταν πάρα πολύ ωραίο. Είχαμε μια ομάδα που ήταν πολύ αφοσιωμένοι στους πέντε κριτές και αυτό ήταν ωραίο, μας πρόσεχαν πολύ, κάνανε ένα πάρα πολύ καλό φιλτράρισμα στο ποιοι θα έρθουν να μας παρουσιάσουν τις ιδέες τους, οπότε είχαμε ένα 70 με 75% πάρα πολύ καλές ιδέες που δεν το περίμενα για την Ελλάδα, η οποία είναι μικρή χώρα και επίσης ουσιαστικά βάζεις χρήματα και βοηθάς νέες εταιρείες να μεγαλώσουν και να γίνουν καλύτερες και γι’ αυτό είπα και το “ναι”». Δες περισσότερα στα παρακάτω αποσπάσματα:


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.