Οι BTS μιλούν στο Λευκό Οίκο για τα εγκλήματα μίσους κατά των Ασιατών στην Αμερική

Από τον Δεκέμβριο του 2021, έχουν σημειωθεί περισσότερα από 10.900 περιστατικά μίσους στις ΗΠΑ

Οι BTS, το πιο διάσημο και επιτυχημένο K-pop συγκρότημα πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσκεψη στον Λευκό Οίκο την Τρίτη, μιλώντας για την ένταξη και την εκπροσώπηση της Ασίας την τελευταία ημέρα του Μήνα Κληρονομιάς της Ασιατικής Αμερικής και των Νησιωτών του Ειρηνικού.

Ο λόγος των μελών του συγκροτήματος στάθηκε κυρίως στο κύμα μίσους που δέχονται οι άνθρωποι με Ασιατική καταγωγή έπειτα από την πανδημία COVID-19 αλλά και την ενωτική δύναμη της μουσικής. «Είναι μεγάλη τιμή που προσκληθώ στον Λευκό Οίκο σήμερα για να συζητήσουμε σημαντικά θέματα σχετικά με τα εγκλήματα μίσους κατά της Ασίας, την ασιατική ένταξη και τη διαφορετικότητα», ξεκίνησε ο RM.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Jimin, το επόμενο μέλος του συγκροτήματος που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το κύμα μίσους που δέχονται οι Ασιάτες στην Αμερική. «Είμαστε συντετριμμένοι από την πρόσφατη αύξηση των εγκλημάτων μίσους, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων μίσους των Ασιατών από Αμερικάνους» δήλωσε και προσέθεσε ότι «θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να εκφράσουμε τους εαυτούς μας για άλλη μια φορά». Αξίζει να σημειωθεί οτι οι επιθέσεις κατά της κοινότητας έχουν αυξηθεί από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Από τον Δεκέμβριο του 2021, έχουν σημειωθεί περισσότερα από 10.900 τεκμηριωμένα περιστατικά μίσους, συμπεριλαμβανομένων σωματικής επίθεσης, λεκτικής παρενόχλησης και παραβιάσεων των πολιτικών δικαιωμάτων. Τον περασμένο Μάιο, ο Πρόεδρος Biden υπέγραψε νόμο για τα εγκλήματα μίσους COVID-19, ο οποίος επιταχύνει την επανεξέταση των εγκλημάτων μίσους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ορίζει έναν αξιωματούχο του υπουργείου για να επιβλέπει την προσπάθεια.

Στη συνέχεια της ομιλίας του K-pop συγκροτήματος, τα μέλη του δήλωσαν έκπληκτοι που η μουσική τους ξεπερνά τα σύνορα της χώρας αλλά και τις γλωσσικές και πολιτισμικές διαφορές. «Πιστεύουμε ότι η μουσική είναι πάντα ένας καταπληκτικός και υπέροχος ενοποιητής όλων των πραγμάτων» είπε ο Jungkook ενώ ο Suga σε ένα ενωτικό μήνυμα τόνισε πως «Δεν είναι λάθος να είσαι διαφορετικός. Η ισότητα μεγαλώνει όταν αγκαλιάζουμε όλες τις διαφορές μας». Συνοψίζοντας, ο Ο V πρόσθεσε, «Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία. Ελπίζουμε ότι σήμερα κάναμε ένα βήμα μπροστά, για το σεβασμό και την κατανόηση του καθενός ως πολύτιμου ανθρώπου».

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed