Η Britney Spears είναι επιτέλους ελεύθερη

Τα νεότερα από τις δικαστικές αίθουσες του Los Angeles και οι πρώτες αντιδράσεις από την ίδια, τον σύντροφό της αλλά και τις Donatella Versace, Vera Wang και Paris Hilton

Έπειτα από 13 χρόνια, η κηδεμονία κάτω από την οποία βρισκόταν η Britney Spears έληξε, me απόφαση της δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κομητείας του Λος Άντζελες, Brenda Penny. Η τραγουδίστρια ανακτά και πάλι τόσο τον έλεγχο της περιουσίας της, που από το 2008 είχε ο πατέρας της, όσο και του ίδιου της του εαυτού.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε τα τελευταία χρόνια το κίνημα #FreeBritney αλλά και τη διαρροή των ακροάσεων της Britney, στις οποίες επεσήμανε την κακοποιητική συμπεριφορά της οικογένειάς της, τη στέρηση των ατομικών της δικαιωμάτων (ακόμα και την απόκτηση ενός παιδιού), ο πατέρας της Jamie Spears, αποσύρθηκε από την κηδεμονία. Στη χθεσινή ακρόαση η δικαστής πρότεινε δύο δικαστικές προϋποθέσεις σχετικά με την οικονομική παράδοση από το σημερινό διαχειριστή της περιουσίας της, οι οποίες θα εξεταστούν σε ακρόαση στις 8 Δεκεμβρίου.

Η Spears απέκτησε δικό της δικηγόρο τη φετινή χρονιά, καθώς ο πατέρας της της επέτρεπε να παρευρεθεί σε δικαστικές αίθουσες μόνο με τη δική του νομική ομάδα. Ο συνήγορος της τραγουδίστριας, Mathew Rosengart, δήλωσε μετά την απόφαση τερματισμού της κηδεμονίας πως «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε δημιουργήσει ένα δίχτυ οικονομικής ασφάλειας για την Britney, όσον αφορά ένα νέο καταπίστευμα των περιουσιακών στοιχείων, που βρίσκονται εκτός του υπάρχοντος καταπιστεύματος και θα μεταφερθούν από τον υπάρχοντα συντηρητή της περιουσίας” Συνέχισε μάλιστα επισημαίνοντας “Είμαι τόσο περήφανος γι’ αυτήν. Την ευχαριστώ. Την ευχαριστώ για το θάρρος, τη φωνή και τη δύναμή της… Πιστεύουμε ότι ήταν το σωστό αποτέλεσμα».

Ο δικηγόρος της κατηγόρησε σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία τον Jamie για «οικονομική κακοδιαχείριση και άλλα ζητήματα» που σχετίζονται με την περιουσία της Britney και έχει δεσμευτεί να εξετάσει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Παρόλο που η Britney Spears δεν παρευρεθεί στο δικαστήριο, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο με τους θαυμαστές της έξω από το δικαστήριο σχολιάζοντας «Θεέ μου, αγαπώ τους θαυμαστές μου τόσο πολύ που είναι τρελό 🥺❤️ !!! Νομίζω ότι θα κλαίω την υπόλοιπη μέρα!!!! Η καλύτερη μέρα της ζωής μου… δόξα τον Κύριο… μπορώ να πάρω αμήν 🙏🏼☀️🙌🏼 ???? #FreeBritney».

Επιπλέον, διάσημοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος με τη φίλη της Paris Hilton να γράφει «Είμαι τόσο χαρούμενη που επιτέλους έφτασε αυτή η μέρα. Αυτή η στιγμή έχει καθυστερήσει τόσο πολύ. Η Britney Spears είναι επιτέλους ελεύθερη!!! Είσαι η πιο ανθεκτική, ευγενική και εμπνευσμένη ψυχή. Όλοι σε αγαπάμε τόσο πολύ! Οι καλύτερες μέρες σου δεν έχουν έρθει ακόμα! #FreeBritney».

Η Donatella Versace και η Vera Wang έγραψαν αντίστοιχα «Η ελευθερία είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Η καρδιά μου χαμογελάει για σένα, Britney. Συγχαρητήρια για την επανακτημένη και άξια χειραφέτησή σου. Σε αγαπώ, οι ένθερμοι θαυμαστές σου σε αγαπούν και ο κόσμος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τη λάμψη σου. Χαρούμενη ημέρα Britneypendence! #FreeBritney», «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Πολύ χαρούμενη για σένα Britney Spears !!!!!!!!!! ♥️ XX V #freebritney».

Τέλος ο αρραβωνιαστικός της Sam Asghari, ο οποίος στάθηκε δίπλα της σε όλη τη δικαστική διαμάχη με την οικογένειά της αρκέστηκε στο να γράψει: «Η ιστορία γράφτηκε σήμερα. Η Britney είναι ελεύθερη!».

Η Britney τέθηκε υπό την κηδεμονία το 2008 μετά τη δημόσια κατάρρευσή της το 2007, με τον Jamie και τον Andrew M. Walletνα διορίζονται κηδεμόνες της ίδιας και της περιουσίας της. Όπως αποκάλυψε ωστόσο σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagrma η τραγουδίστρια, η ιδέα της νομικής κίνησης ήταν την μητέρας της.  Το κίνημα #FreeBritney και το ντοκιμαντέρ των New York Times του 2021, Framing Britney Spears, έχουν πιστωθεί ότι έφεραν νέα προσοχή στην υπόθεση. Την ημέρα της πιο πρόσφατης ακρόασης, ο αρραβωνιαστικός της Britney, Sam Asghari, δημοσίευσε φωτογραφίες του ζευγαριού φορώντας μπλουζάκια #FreeBritney.

 

 

 

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed