Αντιδρά η Εκκλησία στις δηλώσεις της Θέμιδας Μπαζάκα να πάψουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία

«Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μη θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του»

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα, στις οποίες φαίνεται να είναι αντίθετη στην προσευχή αλλά και στο μάθημα των Θρησκευτικών στα δημοτικά σχολεία, ενώ δηλώνει υπέρ της σεξουαλικής εκπαίδευσης των μαθητών.

Εκτός από τη σειρά Μάγισσα, η γνωστή ηθοποιός παίζει φέτος τη γιαγιά της κεντρικής ηρωίδας στη σειρά του Mega Milky Way, που έχει προκαλέσει τις οργισμένες αντιδράσεις ιερωμένων αλλά και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Σε σχετικό δημοσίευμα της Espresso, η Θέμις Μπαζάκα φαίνεται να είναι το «κόκκινο πανί» για τους ιερείς Αυγουστίνο Παπανικολάου και Αγαθάγγελο Σαρηγιαννίδη, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «εμετικά αυτά που είπε για τη θρησκεία μας» σε κοινή επιστολή τους στο site ekklisiaonline.

Αφορμή για τον διαδικτυακό διασυρμό της ηθοποιού από τους δύο ιερείς αποτέλεσαν οι δηλώσεις της Θέμιδος Μπαζάκα στο περιοδικό Λοιπόν, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τη σειρά Milky Way και λέγοντας: «Σίγουρα, είναι μια σειρά προκλητική, η οποία θα δημιουργήσει εντάσεις, γιατί δυστυχώς η κοινωνία μας είναι συντηρητική. Μα, εγώ πιστεύω ότι γίνεται ακόμη πιο συντηρητική τα τελευταία χρόνια. Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μη θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του».

Στην συνέχει αναφέρει: «Δεν υπάρχει εκπαίδευση ούτε από την οικογένεια ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι έξι χρόνων το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη -πάρτε το όπως θέλετε-, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι. Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα Θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα». Δες περισσότερα στο παρακάτω απόσπασμα:


Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed