Alec Baldwin: Ένα βήμα πριν την ποινική δίωξη για το θανατηφόρο τραυματισμό που προκάλεσε

Το τηλέφωνο του Baldwin, ένα από τα εκκρεμή αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση, παραδόθηκε στους εισαγγελείς

Μεγάλη φαίνεται πως είναι η πιθανότητα ποινικής δίωξης του ηθοποιού Alec Baldwin, ο οποίος στα γυρίσματα της ταινίας “Rust”, πριν από έναν περίπου χρόνο, τραυμάτισε θανατηφόρα τη Halyna Hutchins με ένα όπλο που δεν είχε ελεγχθεί.

Σε πρόσφατη επιστολή προς το οικονομικό συμβούλιο της πολιτείας, Santa Fe Dist, η Mary Carmack-Altwies είπε ότι έως και τέσσερα άτομα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις σε σχέση με το περσινό ατύχημα, που στοίχισε τη ζωή της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins και του τραυματία σκηνοθέτη Joel Souza. Όπως αναφέρει το People, η εισαγγελέας ανέφερε ότι: «Βρισκόμαστε εν αναμονή ίσως και λίγων ημερών πριν λάβουμε την τελική έκθεση από το γραφείο του σερίφη και ενδεχομένως να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε ένα έως τέσσερα άτομα».

Το αίτημα έκτακτης ανάγκης για χρηματοδότηση δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι την επόμενη νομοθετική σύνοδο επειδή «τα στοιχεία έχουν μόλις επιστραφεί, το κράτος είναι έτοιμο να λάβει αποφάσεις για τη χρέωση στην υπόθεση “Rust”» αναφέρει σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στους Times o εισαγγελέας της πρώτης Δικαστικής Περιφέρειας. «Ένας από τους πιθανούς κατηγορούμενους είναι ο γνωστός κινηματογραφικός ηθοποιός Alec Baldwin», έγραψε ο εισαγγελέας.

Η Carmack-Altwies ζήτησε 635.500 δολάρια για αυτό που περιέγραψε ως δυνητικά τέσσερις ξεχωριστές δίκες ενόρκων και για να προσλάβει έναν ειδικό ερευνητή, έναν εκπρόσωπο μέσων ενημέρωσης και ειδικούς. Η πολιτεία έδωσε στο γραφείο του εισαγγελέα 317.000 δολάρια για τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για την επίβλεψη της υπόθεσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κρατικού γραφείου. Επιπλέον, το τηλέφωνο του Baldwin, ένα από τα εκκρεμή αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση, παραδόθηκε στους εισαγγελείς, ανέφερε το ABC News.

Ο ηθοποιός έχει επανειλημένα αρνηθεί την ευθύνη για τον πυροβολισμό και ο δικηγόρος του, Luke Nikas, προειδοποίησε να μην υποθέσει κανείς ότι ο πελάτης του θα κατηγορηθεί. «Η Εισαγγελία κατέστησε σαφές ότι δεν έχει λάβει την αναφορά του σερίφη ούτε έχει λάβει αποφάσεις σχετικά με το ποιος, αν κάποιος, μπορεί να κατηγορηθεί σε αυτή την υπόθεση», είπε ο Nikas σύμφωνα με τους Los Angeles Times. «Και κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μου με το γραφείο της Εισαγγελίας μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, μετά την υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης στις 30 Αυγούστου, μου είπαν ότι θα ήταν πρόωρο να συζητήσω την υπόθεση επειδή δεν είχαν ακόμη εξετάσει τον φάκελο ή δεν είχαν συζητήσει την απόφασή τους χρέωσης».

Αξίζει να επισημανθεί πως τον περασμένο μήνα, ένα άλλο βασικό στοιχείο παραδόθηκε στην αστυνομία. Μια πολυαναμενόμενη έκθεση του FBI, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάλυσης του όπλου που πυροβόλησε ο Baldwin, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πιστόλι «λειτουργούσε κανονικά όταν δοκιμάστηκε στο εργαστήριο». Νωρίτερα φέτος η οικογένεια της Halyna Hutchins υπέβαλε μήνυση άδικου θανάτου εναντίον του Baldwin, των παραγωγών και των μελών της παραγωγής του «Rust» που ισχυρίστηκαν ότι παραβίασαν «τους πιο βασικούς κανόνες χρήσης πυροβόλων όπλων σε μια κινηματογραφική παραγωγή».

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed