Αιφνιδιαστική επίσκεψη της Angelina Jolie στα παιδιά της Ουκρανίας

«Κανένα παιδί πουθενά δεν πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι του, ή να γίνει μάρτυρας της δολοφονίας των αγαπημένων του, ή να βιώσει βομβαρδισμούς και την καταστροφή του σπιτιού του»

Η Angelina Jolie, που εκτός από την υποκριτική της καριέρα, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς της ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πραγματοποίησε μέσα στο Σαββατοκύριακο μία απροειδοποίητη επίσκεψη στην πόλη Λβιβ για να βρεθεί με τους εκτοπισμένους Ουκρανούς πολίτες, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά.

Η Jolie κάνει συχνά ταξίδια σε χώρες που βρίσκονται αναταραχή, η οποία προκαλείται από πόλεμο και στις 30 Απριλίου βρέθηκε στην ουκρανική πόλη Λβιβ που συνορεύει με την Πολωνία. Η αιφνιδιαστική επίσκεψη της ηθοποιού είναι μέρος μιας «ιδιωτικής ανθρωπιστικής αποστολής διερεύνησης δεδομένων, που επικεντρώνεται στις ανάγκες των παιδιών» και η οποία προσπαθεί να δείξει υποστήριξη στους Ουκρανούς αμάχους και «να γίνει μάρτυρας του ανθρώπινου αντίκτυπου της σύγκρουσης», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε από Reuters.

Στη δήλωσή της η Jolie επεσήμανε ότι βλέπει την ανθεκτικότητα, το θάρρος και την αξιοπρέπεια του ουκρανικού λαού μπροστά στον πόλεμο αλλά και πως «Ο αντίκτυπος που έχει ο πόλεμος σε μια γενιά παιδιών από την Ουκρανία είναι καταστροφικός».

Η ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ βρέθηκε σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό όπου τόσο παιδιά όσο και ενήλικες εθελοντές εργάζονται με πολίτες που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας του πολέμου από τη Ρωσία.

Στη συγκεκριμένη τοποθεσία υπάρχουν ψυχίατροι, που εξετάζουν έως και 15 ασθενείς καθημερινά.

«Πρέπει να είναι σε κατάσταση σοκ», είπε η Jolie για τα παιδιά που γνώρισε. «Ξέρω πώς επηρεάζει το τραύμα τα παιδιά, ξέρω ότι το να έχουν κάποιο να δείξει πόσο σημασία έχουν, πόσο σημαντική είναι η φωνή τους, ξέρω πόσο θεραπευτικό είναι για αυτά». Η δημοφιλής ηθοποιός βέβαια δεν μπόρεσε να μείνει στο Λβιβ όση ώρα είχε προγραμματίσει, καθώς οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής άρχισαν να ηχούν και έπρεπε να αποχωρήσει μαζί με τους συνεργάτες της για λόγους ασφαλείας.

Αφού συνάντησε γιατρούς και άλλους εθελοντές στο ταξίδι της, η Angelina Jolie θέλει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία και επιρροή της για να υποστηρίξει το άνοιγμα των χωρών για την ασφαλή διέλευση Ουκρανών αμάχων και να διευκολύνει την ανθρωπιστική βοήθεια. Μεταξύ άλλων τόνισε μάλιστα ότι «Κανένα παιδί πουθενά δεν πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι του, ή να γίνει μάρτυρας της δολοφονίας των αγαπημένων του, ή να βιώσει βομβαρδισμούς και την καταστροφή του σπιτιού του. Ωστόσο, αυτή είναι η πραγματικότητα τόσων πολλών παιδιών στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed