13 κρυφές αναφορές του νέου Sex and the City στην κλασική σειρά

Τα στοιχεία του Just Like That που παραπέμπουν στο παρελθόν, φέρνοντας μνήμες και συνδέοντας αρμονικά τα γεγονότα, σε μια υπέροχη ιστορία

Το And Just Like That… έκανε πρεμιέρα και η πιο αγαπημένη τηλεοπτική παρέα γυναικών επέστρεψε στη μικρή οθόνη. Μπορεί από τη συντροφιά των Carrie, Miranda και Charlotte να λείπει η Samantha, η απουσία της οποίας εξηγείται από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Παρόλο που η νέα σειρά έχει στόχο να δείξει τον τρόπο που οι πρωταγωνίστριες χειρίζονται, προσαρμόζουν και ανακαλύπτουν τη ζωή τους λίγο μετά τα 50, υπάρχουν αρκετά κρυμμένα στοιχεία από το παλιό Sex and the City που κάνουν τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο να αισθάνονται σαν να βρίσκονται ξανά στα ένδοξα χρόνια του παρελθόντος.

Αν και οι τίτλοι έναρξης έχουν αλλάξει πλήρως και δε βλέπουμε την Carrie να περπατά στους δρόμους της Νέας Υόρκης με τη χαρακτηριστική τουτού φούστα της, ένα νέο remix από τη μουσική των παλιών τίτλων συμπληρώνει αυτό το κενό.

Λίγες σκηνές μετά την έναρξη του πιλοτικού επεισοδίου, μια παλιά γνώριμη των κοριτσιών κάνει την εμφάνισή της. Η Bitsy Von Muffling, η οποία είχε παντρευτεί ένα φίλο των πρωταγωνιστριών, βρίσκεται στο ίδιο εστιατόριο με τις τρεις κυρίες και κάνει μια μικρή συζήτηση μαζί τους.

Λίγο αργότερα η Carrie υπενθυμίζει στο κοινό πως κάποτε (στον έκτο κύκλο) είχε κληθεί στο δικαστήριο ως ένορκος, συγκρίνοντας την τωρινή της δουλειά σε ένα podcast με τα τότε καθήκοντά της.

Άλλο ένα κρυφό στοιχείο από το παρελθόν που κλείνει πονηρά το μάτι στους τηλεθεατές είναι το νέο σκυλί της Charlotte. Όταν πριν λίγους μήνες είχαν κυκλοφορήσει οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα, η Kristin Davis είχε απαθανατιστεί με ένα νέο κατοικίδιο και όλοι είχαν αναρωτηθεί τι να είχε συμβεί στη Elizabeth Taylor, το σκυλί που η Charlotte είχε αποκτήσει στον τελευταίο κύκλο της πρωτότυπης σειράς. Δεδομένου ότι εκείνο το σκυλί δε ζει πια, το νέο κατοικίδιο της πρωταγωνίστριας ονομάζετε Burton, πιθανόν εμπνευσμένο από το σύζυγο της λαμπερής ηθοποιού, Richard Burton.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την εμφάνισή τους κάνουν και διάφορες ατάκες ή αναφορές από το Sex and the City, όπως το “Hello Lovers” που αναφωνεί η Carrie μέχρι και σήμερα προς τα παπούτσια της ή η υπενθύμιση του Big ότι η γυναίκα του κάποτε χρησιμοποιούσε τον φούρνο ως αποθηκευτικό χώρο για τα πουλόβερ της.

Όπως συνέβη στις ταινίες, έτσι και στο And Just Like That, τα βιβλία της Carrie κάνουν τη διακριτική εμφάνισή τους. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του Sex and the City η Carrie είχε κυκλοφορήσει τα καλύτερα κομμάτια από τη στήλη που αρθρογραφούσε σε ένα βιβλίο, το οποίο είχε γίνει και μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι, ενώ στην πρώτη ταινία η ίδια είχε πει ότι αναζητά υλικό για το sequel, δηλαδή τι συμβαίνει αφού βρεις την αγάπη.

Ένα χαρακτηριστικό ζευγάρι παπουτσιών από την ταινία, κάνει όμως μια πιο έντονη εμφάνιση. Τα χαρακτηριστικά Manolo Blahnik παπούτσια που φόρεσε η Carrie στο γάμο της με τον Mr Big έχουν σημαντικό και συμβολικό ρόλο στο πρώτο επεισόδιο το And Just Like That.

Στο δεύτερο επεισόδιο έχουμε και την εμφάνιση μιας ακόμη παλιάς γνώριμης, της Susan Sharon, η οποία είχε εμφανιστεί στο Sex and the City ως μια φίλη της Carrie που βρισκόταν σε μια καταπιεστική και ίσως κακοποιητική σχέση.

Στα κρυμμένα στοιχεία των πρώτων επεισοδίων πιθανόν να μπορούμε να προσθέσουμε και την εμφάνιση συγγενικών προσώπων. Αν και έχουμε μάθει ελάχιστα για τους συγγενείς των πρωταγωνιστριών (έχουμε δει μια φορά τον αδερφό της Charlotte και την αδερφή της Miranda, και η μητέρα του Steve έκανε ένα διακριτικό πέρασμα από τη σειρά), στο δεύτερο επεισόδιο του And Just Like That βλέπουμε τον αδερφό του Big, ο οποίος αναφέρει τη συχνή επικοινωνία με τον αδερφό του αλλά και το πόσο αγαπά την Carrie.

Τέλος, το ποτό-σύμβολο του Sex and the City, Cosmopolitan, έχει την τιμητική του σε μία συζήτηση της πρωταγωνίστριας ενώ στο ανατρεπτικό φινάλε του πιλοτικού επεισοδίου η μουσική παίζει καθοριστικό ρόλο.

Στην τελευταία σκηνή ηχεί η μουσική από την πρώτη ταινία, όταν η Carrie μετακομίζει και πάλι στο δικό της σπίτι, ενώ στους τίτλους τέλους ακούγεται το τραγούδι των Florence and the Machine, “You’ve Got the Love”, με το οποίο είχε αποκαλυφθεί το πραγματικό όνομα του Mr Big και είχε τελειώσει η πρωτότυπη σειρά.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed