Φιλιά παθιασμένα, ρομαντικά, αθώα ή παράνομα, πάγωσαν τον κινηματογράφο και άφησαν ιστορία. Κάθε φορά που τα βλέπουμε μας θυμίζουν πως ο έρωτας ή το στιγμιαίο πάθος μπορούν όχι μόνο να σημαδέψουν την ζωή μας αλλά και την μεγάλη οθόνη.

Από την Scarlett O’ Hara, τον πρώτο James Bond, την Kate Winslet και τον Leonardo Di Caprio στον Τιτανικό, δεν είναι λίγα τα κινηματογραφικά φιλιά που άφησαν εποχή σε σκηνές που θα θυμόμαστε για πάντα.

Ένα από τα πιο εμβληματικά φιλιά της μεγάλης οθόνης ήταν αυτό της Vivian Lee με τον Clark Gable στην αξέχαστη ταινία του 1939 «Όσα παίρνει ο άνεμος». Η ταινία απέσπασε 8 βραβεία Όσκαρ και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μας ως ένα από τα καλύτερα κινηματογραφικά έργα.

A kiss is still a kiss όπως ακούμε στο Soundtrack της θρυλικής “Casanlanca” του 1942. Οι δυο πρωταγωνιστές Humphrey Bogart και Ingrid Bergman μας μυούν στον έρωτα στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έτσι γυρίζεται η iconic σκηνή του «πιο ερωτικού φιλιού σε ταινία», όπως χαρακτηρίστηκε από τις κριτικές.

Είναι ίσως το πιο πολυσυζητημένο φιλί του κινηματογράφου. Αυτό της Debora Kerr και του Bart Lancaster με φόντο την πιο όμορφη παραλία. Η ταινία “Από εδώ ως την αιωνιότητα”, κοινώς γνωστή From Here To Eternity, γυρίστηκε το 1953 και οι δυο τους αιχμαλώτισαν τον φακό αλλά και τους θαυμαστές με ένα παράνομο παθιασμένο φιλί ενώ η ταινία προτάθηκε για 13 Όσκαρ και απέσπασε τα 8.

Από τις πιο τρυφερές παιδικές ιστορίες που απολαμβάνεις να βλέπεις και σαν ενήλικας. Το φιλί της Λαίδης και του Αλήτη στην ομώνυμη ταινία στην επική σκηνή του ρομαντικού δείπνου, σε ιταλικό εστιατόριο, άφησε εποχή. Η ταινία είναι μια παραγωγή της Disney και έχει ήδη μεγαλώσει πολλές γενιές ενώ έχει μεταγλωττιστεί σε πολλές γλώσσες μεταξύ αυτών και τα ελληνικά.

Σε μια από τις πιο ανατρεπτικές κωμωδίες του κινηματογράφου “Μερικοί το προτιμούν καυτό” του 1959 ο jeune premier της εποχής  Tony Curtis ερωτεύεται την πολύ γοητευτική Sugarcane, στην πραγματική ζωή Marilyn Monroe. Η σκηνή που οι δυο τους φιλιούνται με πάθος έχει μείνει στη ιστορία ως μια από τις πιο σαγηνευτικές της αδικοχαμένης ηθοποιού.

Από αυτή την αναδρομή δεν θα μπορούσε να λείπει το φιλί της Audrey Hepburn και του George Peapard στην αγαπημένη μας ταινία του 1961 “Breakfast At Tiffany’s“. Οι δυο τους μας παρασέρνουν σε ένα ρομαντικό ειδύλλιο που ξεκινάει με ένα καυτό φιλί κάτω από την βροχή αγκαλιά με μια γάτα.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τα top κινηματογραφικά φιλιά ταινία της Marvel και ο λόγος για τον “Spiderman” που έσπασε τα box office το 2002, με το ανάποδο φιλί του Tobey Maguire στην Kirsten Dunst να αφήνει ιστορία. Μάλιστα ο ηθοποιός έχει πει σε συνέντευξή του πως δυσκολεύτηκε πολύ να γυρίσει την σκηνή καθώς έμπαινε διαρκώς νερό στην μύτη του και στα μάτια του.

Το “The Notebook” αποτελεί μια από τις πιο συγκινητικές ρομαντικές των τελευταίων 10 ετών και όχι άδικα. Τα παθιασμένα φιλιά του Ryan Gosling με την Rachel Adams όχι μόνο άφησαν εποχή αλλά πολλοί ζήλεψαν και θέλησαν να ταυτιστούν με έναν τέτοιο έρωτα. Ο Noah και η Allie ζουν έναν μαγικό έρωτα αποδεικνύοντας πως ο πραγματικός έρωτας δεν έχει τέλος.

Ο “Τιτανικός” είναι μια από τις κορυφαίες ταινίες για πολλούς λόγους. Όχι μόνο είναι πραγματική ιστορία κάτι που μας προκαλεί chills έτσι κι αλλιώς, η ερμηνεία των δυο ηθοποιών Kate Winslet και Leonardo Di Caprio είναι που απέσπασε και τις προτάσεις για 12 Όσκαρ. Ο Jack και η Rose ανταλλάσσουν ένα καυτό, παράνομο φιλί στην κουπαστή του πλοίου πριν επέλθει το χειρότερο κακό για τον έρωτα τους.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.