Υπόθεση Λιγνάδη: Η αντίδραση του Αλέξη Κούγια στη νέα μήνυση

«Θα αντιμετωπίσουμε τον οποιοδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως»

Μετά την κατάθεση της νέας μήνυσης, ο δικηγόρος του προφυλακιστέου σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για «ψευδομηνυτή» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις. Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οποιοδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη».

Οι επιβαρυντικές καταγγελίες στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχώς πληθαίνουν με τελευταία την χθεσινή που ήρθε στο φως με στοιχεία να δείχνουν βιασμό του θύματος ενώ είχε χάσει τις αισθήσεις του, μια πράξη που έλαβε χώρα το 2018 και δεν έχει παραγραφεί.

Χθες ο βουλευτής του ΜεΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης από την Βουλή αποκάλυψε πως ήταν αυτήκοος μάρτυρας των ανατριχιαστικών φαντασιώσεων του σκηνοθέτη. «Δεν μπορούσαμε να πάμε σε κανέναν εισαγγελέα για να καταγγείλουμε κάποιον για τις φαντασιώσεις που εξιστορούσε… Δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι οι τάσεις του θα έφταναν σε εγκληματικό επίπεδο» είπε ο κ. Γρηγοριάδης και σημείωσε πως «τα τελευταία 25 χρόνια έχει βουίξει ο τόπος ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας άρρωστος άνθρωπος και ότι έχει παιδεραστικές τάσεις».

Απαντώντας, στον Άδωνη Γεωργιάδη που τον ρώτησε για ποιον λόγο επί τόσα έτη δεν προχώρησε σε καταγγελία, ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε: «Η δήλωσή μου είναι σαφέστατη. Λέω ότι έχει βουίξει ο τόπος ότι είχε τέτοιες τάσεις και όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του το γνωρίζουμε. Δεν μπορούσαμε όμως να πάμε σε κανέναν εισαγγελέα για να καταγγείλουμε κάποιον για τις φαντασιώσεις που εξιστορούσε. Αν γνωρίζαμε ότι ο Λιγνάδης ή άλλος έκανε τέτοιες παράνομες πράξεις θα το καταγγέλλαμε… Δεν φανταστήκαμε ποτέ άλλωστε ότι οι τάσεις του θα έφταναν σε εγκληματικό επίπεδο».

Τέλος, πέραν από πέρα από το αν η εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης εναντίον του ή όχι, άμεσα αναμένεται και η απόφαση της εισαγγελίας για το τι θα γίνει με έναν ακόμη ηθοποιό ο οποίος έχει καταγγελθεί για βιασμό και για την υπόθεση αυτή έχει διενεργηθεί προανάκριση. Ενδεχομένως ακόμη και εντός της ημέρας η εισαγγελία να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει σε άσκηση δίωξης ή όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία το καταγγελλόμενο αδίκημα παραγράφεται τον ερχόμενο Μάιο.

Δες το σχετικό video:

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed