Τραγωδία στα Τέμπη: Η πρώτη κατάθεση του σταθμάρχη – «Έστειλα το επιβατηγό στη λάθος γραμμή»

«Ο σταθμάρχης είναι 60χρονος πρώην αχθοφόρος στον ΟΣΕ που εκπαιδεύτηκε πριν από λίγους μήνες» – Αναλυτικά ο πίνακας ελέγχου του σταθμού Λάρισας που έγινε η φονική σύγκρουση και τα λάθη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο σταθμάρχης υποστηρίζει στην κατάθεσή του πως οι γραμμές ήταν και οι δύο ανοιχτές. Συγκεκριμένα, είπε πως εκείνη την ώρα που ήρθε το τρένο προσπαθούσε να βάλει στην κατάλληλη θέση ένα άλλο τοπικό τρένο. Έτσι, άλλαξε τα κλειδιά των γραμμών και δεν το επανάφερε στην θέση του.

Ο σταθμάρχης παραδέχεται πως έκανε λάθος που δεν το επανάφερε στη θέση του με τα κλειδιά των γραμμών. Έβαλε το τρένο που αναχώρησε από την Λάρισα στη γραμμή που ερχόταν η εμπορική αμαξοστοιχία καταλάθος, επειδή μπερδεύτηκε.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπήρχε ούτε δικλείδα ασφαλείας, ούτε ανοιχτοί σηματοδότες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι νεκροί υπολογίζονται κοντά στους 50 χωρίς να υπολογίζονται τα δύο πρώτα βαγόνια. Αναλυτικά στα παρακάτω αποσπάσματα:


 


 


 


 


 Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed