Τέμπη: Με πολιτικό μέσο τοποθετήθηκε ο 59χρονος στη θέση του σταθμάρχη

Οι αποκαλύψεις στην Αγγελική Νικολούλη – «Ένα ολόκληρο έθνος πενθεί και απαιτεί να βρεθούν όλοι οι ένοχοι»

Συγκλονισμένος από την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη είναι ο πρώην σταθμάρχης Λάρισας Γιάννης Κολλάτος. Ο Γιάννης Κολλάτος θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του μέσω του «Τούνελ» στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Όλοι μας είμαστε συντετριμμένοι. Η θλίψη μας είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να την περιγράψουμε. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου στους νεκρούς, τα νέα παιδιά που χάθηκαν από ένα τρομερό έγκλημα. Θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου, να πω στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση και να πάνε στα σπίτια τους. Να ευχηθούμε τέτοιο πράγμα να μην ξανασυμβεί ποτέ».

Όπως είπε ο ίδιος, τα λάθη είναι διαχρονικά και πολλά…

Ο Γιάννης Κολλάτος μίλησε για τον 59χρονο σταθμάρχη, ο οποίος υπήρξε βοηθός του πριν χρόνια. Ο 59χρονος εργαζόταν στο γραφείο αποσκευών και το 2012 πήρε μετάταξη στο υπουργείο Παιδείας.

Ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας κατήγγειλε στο «Τούνελ» πως ο 59χρονος τοποθετήθηκε στη θέση με πολιτικό μέσο.

«Για να γίνεις σταθμάρχης πρέπει η διεύθυνση του ΟΣΕ να σε επιλέξει και να σε εκπαιδεύσει. Η διεύθυνση του ΟΣΕ ενδεχομένως πήρε εντολή από το πολιτικό γραφείο της Λάρισας και τον έκανε σταθμάρχη. Τον εκπαίδευσε τρεις μήνες θεωρητική μαθητεία, τρεις μήνες πρακτική και τον έστειλε στον σταθμό στην Καλαμπάκα, που δούλεψε πέντε ημέρες».

«Στις πέντε ημέρες τον γύρισαν στη Λάρισα, του έκαναν μία ημέρα εκπαίδευση και τον έβαλαν υπεύθυνο μόνο του. Έγκλημα! Ένας άνθρωπος που είναι άπειρος, δεν γνωρίζει πως κυκλοφορεί το τρένο, τα κλειδιά, τον σταθμό, την κυκλοφορία, για να γίνεις σταθμάρχης σε ένα σταθμό, όπως η Λάρισα, πρέπει να διαβάσεις, να εκπαιδευτείς, να έχεις κάποιον άνθρωπο να σε καθοδηγεί,να σε βοηθάει», είπε και χαρακτήρισε τον σταθμάρχη θύμα της απειρίας του.

Ο Γιάννης Κολλάτος τόνισε πως υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχουν δύο σταθμάρχες στη βάρδια, ενώ είπε πως ήταν μεγάλη παράλειψη η κατάργηση της τηλεδιοίκησης.

«Η τηλεδιοίκηση ήταν σύστημα ασφαλείας. Εάν δούλευε δεν θα είχαμε νεκρούς, δεν θα είχαμε ατύχημα. Ακόμα και το λάθος που έκανε ο σταθμάρχης, η τηλεδιοίκηση θα το έβλεπε», είπε στο «Τούνελ». Δες αναλυτικά στα παρακάτω αποσπάσματα:


Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed