Συνελήφθη ο Έλληνας χρυσός κληρονόμος της Coca Cola

Το χρονικό της σύλληψης στην Καραϊβική

Συνελήφθη ο Άλκης Δαυίδ για κάνναβη αξίας 1,3 εκατ. δολ. για επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο Έλληνας χρυσός κληρονόμος της Coca Cola Νοτιοανατολικής Ευρώπης Άλκης Δαυίδ συνελήφθη στην Καραϊβική μαζί με τον ηθοποιό φίλο του, Τζόναθαν Ρις Μέγιερς. Στο ιδιωτικό τζετ στο οποίο επέβαινε βρέθηκαν 5.000 φυτά κάνναβης αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 50χρονος Δαυίδ και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τσέιζ Έργκεν ισχυρίζονται ότι μετέφεραν με το αεροσκάφος τους τα φυτά της κάνναβης στο πλαίσιο των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους για ανάπτυξη νόμιμων επιχειρήσεων κάνναβης στην περιοχή.

Μετά την προσγείωσή τους, τελωνειακοί υπάλληλοι έθεσαν υπό κράτηση τον Έλληνα επιχειρηματία και τον Ιρλανδό ηθοποιό για οκτώ ώρες προτού τελικά τους αφήσουν να φύγουν.

Μερικές μέρες αργότερα, όταν επιχείρησαν να φύγουν από το νησί, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.

Ο Άλκης Δαυίδ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κι αφού κατέβαλε εγγύηση 30.000 δολαρίων. Σήμερα, αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Το νομοσχέδιο «Cannabis Bill» αναμένεται να εγκριθεί στις περιοχές St Kitts και Nevis και προβλέπει τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για φαρμακευτικούς, θρησκευτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

INFO: Η οικογενειακή επιχείρηση του Άλκη Δαυίδ, είναι ο όμιλος της πασίγνωστης οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, η οποία εμπορεύεται το αναψυκτικό Coca-Cola σε πάνω από 28 χώρες και κατέχει το εργοστάσιο εμφιάλωσης της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Πιστεύεται ότι μετέφεραν φυτά κλώνων κάνναβης, σπόρους κάνναβης και προϊόντα πετρελαίου Swissx CBD ως μέρος της νέας επιχείρησης.

Ο Άλκης Δαυίδ έχει επίσης μια επιχείρηση που πωλεί πετρέλαιο που εξάγεται από φυτά κάνναβης, τα οποία διαθέτει ως θεραπεία για μια σειρά από συνθήκες.

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.