Πόπη Τσαπανίδου: «Δεν δούλεψα ποτέ στη δημοσιογραφία για να την εξαργυρώσω με μια θέση στην πολιτική»

«Έκανα τις δηλώσεις εκείνες γιατί τις πίστευα σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν είχα καμία πρόθεση να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο στη ζωή μου τότε»

Στον καναπέ του “Καλύτερα δε γίνεται” κάθισε το μεσημέρι της Κυριακής η Πόπη Τσαπανίδου και μίλησε στη Ναταλία Γερμανού για την απόφασή της να γίνει Εκπρόσωπος Τύπου του ΖΥΡΙΖΑ αλλά για το γεγονός ότι έκλεισε τον κύκλο της δημοσιογραφίας.

Η Τσαπανίδου μίλησε αρχικά για το παλαιότερό βίντεό της, που κυκλοφορεί έντονα το τελευταίο διάστημα, στο οποίο είχε αναφέρει πως δε θα ασχολούνταν με την πολιτική. Η γνωστή δημοσιογράφος ξεκαθάρισε πως «Ήταν η εποχή που είχα φύγει από την πρωινή ζώνη. Είχα πει ότι δεν θα ξανακάνω ποτέ και είχα σκοπό να αποτραβηχτώ και από τη δημοσιογραφία. Μετά, ήρθαν τα πάνω κάτω, άλλαξε όλη μου η ζωή και ξαναγύρισα στα δελτία ειδήσεων» δήλωσε αρχικά σχετικά με τις επαγγελματικές της κινήσεις.

Προσέθεσε επίσης ότι αντιλαμβάνεται τον προβληματισμό που μπορεί να δημιούργησαν στο παρόν οι τότε δηλώσεις της αλά επισήμανε πως «Εκείνο το βίντεο το χρησιμοποίησαν κάποιοι για να στοχεύσουν. Σίγουρα προβλημάτισε πολλούς. Τους προβληματισμούς όσων το είδαν τους σέβομαι και τους συμμερίζομαι. Αυτό που θέλω να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι έκανα τις δηλώσεις εκείνες γιατί τις πίστευα σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν είχα καμία πρόθεση να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο στη ζωή μου τότε κι έκανα μια δήλωση. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση και δεν στόχευα σε αυτό. Γι αυτό και όταν ήρθε η ξαφνική πρόσκληση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί μπήκα σε μια εσωτερική αναζήτηση».

Συνέχισε μάλιστα να μιλά για το παρόν ζήτημα λέγοντας ότι ποτέ δεν εργάστηκε στη δημοσιογραφία έχοντας ως στόχο την πολιτική. Συγκεκριμένα, η Πόπη Τσαπανίδου υπογράμμισε πως «Ήμουν πολύ αληθινή τότε και εξακολουθώ να είμαι και σήμερα. Υπηρέτησα τη δημοσιογραφία με έναν αντικειμενικό τρόπο και ήμουν πολύ αληθινή στους τηλεθεατές. Δεν δούλεψα ποτέ στη δημοσιογραφία για να την εξαργυρώσω με μια θέση στην πολιτική».

Επιπλέον, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τους λόγους που την έκαναν να δεχτεί την πρόταση τυ κόμματος, κάνοντας λόγο τόσο για την οικογένειά της όσο και για την ίδια. «Η πρόταση ήρθε σε μία εποχή που εγώ ήμουν ψυχολογικά έτοιμη να την αντιμετωπίσω. Ήμουν σε αναπτυξιακό στάδιο που μπορούσα να το διαχειριστώ. Έχω μεγαλώσει τα παιδιά μου και δεν είχα τον αγώνα επιβίωσης. Επίσης, ήρθε σε μια φάση να έχω την πολιτική ωριμότητα να μπορώ να καταλάβω ότι το αντέχω όλο αυτό το δύσκολο και την επίθεση που θα δεχτώ. Το 4ο είναι με την κατάσταση που βιώνουμε. Στην αντικειμενικότητα που υπηρέτησα πάρα πολύ πιστά στη ζωή μου, είχα προσωπικές ιδεολογίες και πεποιθήσεις που προσπαθούσα να μη δείξω. Οι απόψεις μου ήταν πάντα προοδευτικές. Ήμουν πολύ κοντά στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ» είπε η Τσαπανίδου.

Η Ναταλία Γερμανού έθιξε επίσης και το χαρακτηρισμό “μητέρα” που χρησιμοποιήθηκε από το κόμμα, στο Δελτίο Τύπου που ανακοίνωνε τη συνεργασία τους. Η δημοφιλή δημοσιογράφος απάντησε ότι «Είναι ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά μου. Δεν ήταν νουθεσία προς τον κόσμο. Είναι δομικό στοιχείο του εαυτού μου. Το κουβαλάω σαν μεγάλο παράσημο και γι’ αυτό το προτάσσω». Στο ίδιο πλαίσιο δήλωσε ότι η ίδια αποσύρεται από εδώ και στο εξής από τη δημοσιογραφία λέγοντας: «Έκανε πλήρη κύκλο η δημοσιογραφία για εμένα. Την αποχαιρετώ».

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed