Πολιτικός κατηγορείται ότι βίαζε τον γιο του Μπερνάρ Κουσνέρ

Νέο σκάνδαλο στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας

Το νέο σκάνδαλο που απασχολεί τη γαλλική κοινή γνώμη προέκυψε μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου «La Famiglia Grande» της Καμίλ Κουσνέρ, δικηγόρου και κόρης του Μπερνάρ Κουσνέρ, πρώην υπουργού Υγείας και Εξωτερικών της Γαλλίας και συνιδρυτή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο πατριός της Ολιβιέ Ντυαμέλ, διάσημος Γάλλος πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής πανεπιστημίου, πρώην ευρωβουλευτής, κακοποιούσε σεξουαλικά για τουλάχιστον μία διετία τον δίδυμο αδελφό της, Ζουλιάν. Η εφημερίδα Le Monde και το περιοδικό L’Obs αποκάλυψαν τα αποσπάσματα του βιβλίου στο οποίο η Κουσνέρ περιγράφει όσα της είπε ο αδελφός της και γιατί το απέκρυπταν τόσα χρόνια.

Το βιβλίο ξεκινάει με μια καθηλωτική φράση της Κουσνέρ: «Ήμουν 14 ετών και το άφησα. Ήμουν 14 ετών, ήξερα και δεν είπα τίποτε».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, ανέφερε: «Το βιβλίο μου διηγείται σε ποιο σημείο πολλοί άνθρωποι γνώριζαν. Φυσικά, σκέφτηκα ότι το βιβλίο μου μπορεί να φανεί χυδαίο εξαιτίας της φήμης της οικογενείας μου. Μετά είπα: ακριβώς γι’ αυτό πρέπει να το κάνεις».

Στο βιβλίο αναφέρεται πως ο αδερφός της αποφάσισε να της αποκαλύψει όσα υπέφερε στα χέρια του προστάτη της οικογένειάς τους όταν ήταν 14 ετών: «Ήρθε στο κρεβάτι μου και μου είπε: “Θα σου μάθω εγώ. Θα δεις, όλοι το κάνουν”. Με χάιδεψε και μετά, ξέρεις…».

Το σκάνδαλο βρίσκεται πλέον στα χέρια της Γαλλικής δικαιοσύνης και έχουν κληθεί συγγενείς και γνωστοί σαν μάρτυρες ώστε να καταθέσουν αν γνώριζαν κάτι για τις αποτρόπαιες πράξεις του πρώην πολιτικού. Ο ίδιος κι ενώ βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου αποχώρησε από τα καθήκοντά του στην κυβέρνηση και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed