Όταν ο Χαρδαλιάς διαφήμιζε την «αντιπυρική θωράκιση» στο Τατόι

Η επικοινωνιακή πολιτική, οι δηλώσεις και τα μεγάλα ερωτηματικά. Καλοστημένο σκηνικό για ξένες επενδύσεις;

Πίσω από κάθε καταστροφική φωτιά κρύβονται χιλιάδες ερωτηματικά. Κατηγορούν την κυβέρνηση αλλά και τις προμελετημένες κινήσεις των πολιτικών που εν τέλη γεννούν θεωρίες που δύσκολα κάποιος δεν θα πιστέψει με απτά αποδεικτικά στοιχεία. Τι εννοούμε;

Μια από αυτές τις θεωρίες είναι κι αυτή, για την μεγάλη καταστροφή που ξεκίνησε χθες 3 Αυγούστου και ακόμα «σιγοκαίει» στη Βαρυμπόπη.

Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Ιουνίου όταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς είχε επισκεφθεί την περιοχή Τατοΐου και έστηνε το δικό του επικοινωνιακό σόου διαφημίζοντας την πορεία των εργασιών αντιπυρικής θωράκισης. Που ήταν, όμως, η σωστή αντιπυρική θωράκιση που θα προστάτευε την περιοχή, τους ανθρώπους και τα ζώα όταν χρειάστηκε;

«Όλες οι ομάδες δουλεύουν πυρετωδώς στο σημείο, για τον καθαρισμό και την προληπτική απομάκρυνση της εύφλεκτης ύλης, τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δικτύων πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων. Όλοι μαζί, στη μάχη της πρόληψης, για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και τα δάση μας» σημείωνε ο Νίκος Χαρδαλιάς γεμάτος υπερηφάνεια για την κυβερνητική του αυτή πρωτοβουλία.

Όπως φάνηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη, όμως, οι αντιπυρικές εργασίες όχι μόνο δεν έπιασαν τόπο αλλά η καταστροφή στην περιοχή είναι τεράστια με τους κατοίκους αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση να καταγγέλλουν ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Εν τέλη έχουμε να κάνουμε όντως με μια προσπάθεια προστασίας του πολίτη από καταστροφικές φωτιές σαν κι αυτή; Ή ένα ακόμα καλοστημένο σχέδιο της κυβέρνησης να ανακηρύξει μη αναδασωτέα αυτά τα μέρη στα πλαίσια της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μέσω ξένων επενδύσεων; Αναρωτιόμαστε…

Δες όσα μετέφεραν τα ΜΜΕ στις αρχές Ιουνίου, όσα δήλωνε ο Νίκος Χαρδαλιάς και το 1,7 δις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας:

 

 

 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed