Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Εικόνες από το νέο Σύνταγμα και όλες οι αλλαγές

Όσα πρέπει να ξέρεις είτε οδηγείς είτε είσαι πεζός

Το CNN βρέθηκε στο Σύνταγμα και κατέγραψε τις νέες ρυθμίσεις και την ανανεωμένη εικόνα στο κέντρο της Αθήνας.

Τα έργα που ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Σύνταγμα στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας ολοκληρώθηκαν και πλέον έχουμε μία νέα εικόνα της πλατείας.

Το Σύνταγμα είναι διαφορετικό πλέον, καθώς μέρος του οδοστρώματος, το οποίο είναι βαμμένο κόκκινο, έχει αποδοθεί στους πεζούς. Υπάρχουν τρεις λωρίδες για τα οχήματα και μία για τα λεωφορεία.

Οι στάσεις των λεωφορείων έχουν μεταφερθεί πιο μπροστά στο οδόστρωμα.

Μία μεγάλη αλλαγή είναι η πιάτσα των ταξί, η οποία ξεκινούσε από την αρχή της Καραγεώργη Σερβίας μέχρι και τη Μητροπόλεως και πλέον καταργείται.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ενεργοποιηθούν άλλες 12 νόμιμες πιάτσες ταξί. Μία από αυτές θα είναι και στην Καραγεώργη Σερβίας ώστε να μπορούν οι επιβάτες των ταξί να εξυπηρετούνται και εκεί.

Στην πλατεία Συντάγματος οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων. Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Με αυτές τις ρυθμίσεις, η κυκλοφοριακή ροή δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η κίνηση των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ακριβώς και σήμερα.

Στην παρούσα φάση, από αυτό το οδικό τμήμα θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση και αποβίβαση τόσο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ όσο και τα ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα φροντίσουν για τον συστηματικό έλεγχο της στάσης και της στάθμευσης, στο σύνολο των οδών της περιοχής.

Βάλε αστεράκι στο YourTipster στο Google News για να μαθαίνεις τα πάντα πριν απ’ όλους

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed