Κορωνοϊός: Ανησυχία από τις επαναμολύνσεις και όλες οι εξελίξεις

2ο κύμα πανδημίας: Συναγερμός στη βόρεια Ελλάδα

Έγιναν καλά αλλά αρρώστησαν για δεύτερη φορά και προκαλείται ανησυχία για το ενδεχόμενο των επαναμολύνσεων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά τις περιπτώσεις επαναμόλυνσης από κορωνοϊό προσπάθησε να καθησυχάσει, λέγοντας πως πρόκειται για τρεις καταγεγραμμένες περιπτώσεις στα 23 εκατομμύρια κρούσματα. Την ίδια ώρα, ο πλανήτης εξακολουθεί να μάχεται κατά του ιού με τις Ηνωμένες Πολιτείες να πληρώνουν το μεγαλύτερο φόρο αίματος.

Η μάχη με τον αόρατο εχθρό συνεχίζεται. Αυτό ήταν το μήνυμα της χθεσινής ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό. Η αύξηση των κρουσμάτων στους νέους δημιουργεί προβληματισμό, καθώς ακόμη δεν έχουν χαρτογραφηθεί οι μακροχρόνιες επιπτώσεις του ιού. Το μεγάλο στοίχημα την ίδια ώρα είναι το πρώτο κουδούνι να βρει τους μαθητές στα θρανία με ασφάλεια.

«Πρέπει να είμαστε σε κατάσταση επαγρύπνησης, καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης» σημείωσε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Επικοινωνία».

 

 

 

Μπες εδώ και βάλε αστεράκι στο YourTipster για να μαθαίνεις τα πάντα πριν απ’ όλους

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed