«Κιβωτός του Κόσμου»: Θύελλα από τις καταγγελίες για κακοποιήσεις

Η καταγγελία του 19χρονου σήμερα νεαρού που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου», έχει σοκάρει το πανελλήνιο

Ένα αγόρι που περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ότι στέλεχος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ασελγούσε εις βάρος του και τον κακοποιούσε συστηματικά.

Ο πατέρας Αντώνιος, ο άνθρωπος που έχει ταυτίσει την ύπαρξή του με την «Κιβωτό», είναι συγκλονισμένος.

Ο πατέρας Αντώνιος, όπως αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της «Κιβωτού», δηλώνει άγνοια για τους πρωταγωνιστές αυτής της αδιανόητης καταγγελίας και είναι στη διάθεση των Αρχών να βοηθήσει όπου και όπως χρειαστεί.

Η καταγγελία
Είναι μια καταγγελία που δεν τη χωρά το μυαλό. Ο 19χρονος περιγράφει συνθήκες εντελώς αντίθετες από την εικόνα που μέχρι τώρα υπήρχε για την «Κιβωτό».

Στις 7 σελίδες της κατάθεσής του ξετυλίγει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια του κακοποιητή του, όπως ισχυρίζεται, μέσα στη δομή.

«Τον… γνώρισα στη Γ΄ Γυμνασίου όταν πήγαινα στο Κέντρο Ημέρας στον Κολωνό. Μου πρότεινε να φύγω από την Αθήνα, ότι θα με βοηθούσε να βρω δουλειά να φτιάξω το μέλλον μου, αλλά και τη μητέρα μου, δίνοντας της επίδομα όπως και στον αδερφό μου.

»Έτσι πείστηκα, έφυγα από την Αθήνα, πήγα σε δομή της Οργάνωσης στον Βόλο και στη συνέχεια στην Καλαμάτα».

Τα όσα φέρονται να έγιναν σε μια εκδρομή, ήταν η αιτία, όπως ισχυρίζεται ο 19χρονος, να φανερωθεί το πραγματικό πρόσωπο και ο σκοτεινός σκοπός του ανθρώπου που τον έφερε στην Κιβωτού.

«Στην Καλαμάτα, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2020, κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο … έφυγε από την Αθήνα όπου ζούσε μόνιμα και ήρθε να μείνει και αυτός στην Καλαμάτα για ενάμιση μήνα.

»Σε μια εκδρομή πριν από τα Χριστούγεννα του 2020, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μου, οι οποίες συνεχίστηκαν για αρκετό διάστημα. Όσο εγώ αντιδρούσα, εκείνος με έστελνε να κάνω δουλειές και πράγματα υποτιμητικά».

Οι λεπτομέρειες που ανέφερε στην κατάθεσή του ο 19χρονος για τα όσα γίνονταν έως ότου καταφέρει να ξεφύγει από τα χέρια αυτού του ανθρώπου, είναι ανατριχιαστικές.

«Όσο περνούσαν οι μήνες, με κακομεταχειριζόταν ακόμη περισσότερο. Με υποχρέωνε να του βάζω και να του βγάζω τα παπούτσια και τις κάλτσες, μου επέβαλλε να μένω αξύριστος και ακούρευτος, μέχρι και να σταματήσω να πηγαίνω στο σχολείο.

»Παρόλα αυτά, μου έδινε χρήματα, μου αγόραζε παπούτσια των 180 ευρώ και κινητό των 800 ευρώ. Όταν έγινε μια κλοπή στη δομή του Βόλου, βρήκα τη δύναμη να φύγω από εκεί και ύστερα αποκάλυψα το τι συνέβαινε και στη μητέρα μου».

«Κάπου πάει το μυαλό μου…»
Ο πατέρας Αντώνιος, σοκαρισμένος από τα όσα αποκαλύπτονται, επιχειρεί να δώσει τη δική του εξήγηση για το τι μπορεί να έχει συμβεί.

Οι κάτοικοι στον Κολωνό όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου», είναι σαστισμένοι από τα όσα λέγονται και ακούγονται, με κάποιους ωστόσο να μην εκπλήσσονται.

Πάντως, το υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό ότι «παγώνει» την παραχώρηση νέου κτιρίου στην «Κιβωτό» έως ότου ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

Τέσσερα είναι τα άτομα που έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής στο τμήμα Ανηλίκων της αστυνομίας και για τις επόμενες ημέρες δεν φαίνεται να αλλάζει αυτός ο αριθμός. Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται ήδη στις εισαγγελικές αρχές και αναμένεται να αποφασιστεί αν θα περάσει η υπόθεση στην κύρια ανάκριση ή αν θα επιστρέψει ξανά ο φάκελος πίσω στο τμήμα Ανηλίκων της Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα.


Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed