Καμένα σπίτια και οικολογική καταστροφή στη Σαρωνίδα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής – Στάχτη 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης

Στον Άγιο Φανούριο στην Σαρωνίδα υπάρχει τεράστια οικολογική καταστροφή. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή ωστόσο εκτός από την τεράστια οικολογική καταστροφή έχουν καεί και πάρα πολλά σπίτια.

Πριν από λίγη ώρα ήταν στο σημείο και ο ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να κόψει το ρεύμα και να μην υπάρξει πρόβλημα με τα πεσμένα καλώδια και τις κολώνες που υπάρχουν.

Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου και του Αγίου Παντελεήμονα στην Σαρωνίδα και έκαναν αυτοψία στην περιοχή. Πολλά σπίτια έχουν πέσει, οι στέγες δεν υπάρχουν και είναι όλα καμένα. Πρόκειται για περίπου 9-10 σπίτια τα οποία έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Η αστυνομία δεν επέτρεπε στους κατοίκους να ανέβουν στα σπίτια τους σε πολλές περιοχές του Νέου Κουβαρά, προκειμένου να είναι ελεύθερη η δίοδος στην Πυροσβεστική. Σε πρώτο στάδιο χρειάζεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στην συνέχεια η καταγραφή των ζημιών. Κάτοικος της περιοχής μίλησε στην κάμερα του Mega για τις πυροσβεστικές δυνάμεις και για την επέμβαση του κρατικού μηχανισμού.

«Γενικότερα εδώ πάνω Πυροσβεστική δεν ανέβηκε. Κάηκαν δύο σπίτια, μέρος του δικού μας και πυροσβεστική δεν ανέβηκε. Ευτυχώς έριξαν νερό 3-4 φορές τα ελικόπτερα και κάτι γλιτώσαμε. Επειδή ανεβήκαμε μπορέσαμε και σώσαμε το σπίτι μας», σχολίασε χαρακτηριστικά. Δες περισσότερα στα παρακάτω αποσπάσματα:Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed