Gordon Ramsay: Οι αρνητικές κριτικές και η αντίδρασή του

Τα σχόλια της food editor για το νέο εστιατόριο του Λονδίνου που προκάλεσαν την οργή του

Ταλαντούχος μεν αλλά διάσημος για τις ακραίες αντιδράσεις του, ο Gordon Ramsay εγκαινίασε το νέο του ασιατικής κουζίνας εστιατόριο στην καρδιά του Mayfair, ονόματι Lucky Cat.

Οι πρώτες κριτικές δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικές, αντίθετα προσβλητικές για τον ίδιο ο οποίος φυσικά και έσπευσε να απαντήσει. Πιο συγκεκριμένα, η κριτικός Angela Hui έγραψε στο Eater London ότι πρόκειται για «πραγματικό εφιάλτη κουζίνας», σχετίζοντας το σχόλιο της με τον τίτλο της διάσημης τηλεοπτικής εκπομπής του Ramsay, Kitchen Nightmares.

Η ίδια βρέθηκε στο εστιατόριο για το press opening του εστιατορίου και όπως σημείωσε, σε ένα χώρο με 30-40 δημοσιογράφους και σεφ ήταν η μόνη με Ασιατική καταγωγή, ενώ κατέκρινε τον Ramsay και για το γεγονός ότι ο head chef του εστιατορίου δεν είναι Ασιάτης. Όπως έγραψε, το δείπνο έγινε σε ένα φουτουριστικό απλό λευκό χώρο εκδηλώσεων, που της θύμισε περισσότερο απεριποίητο nightclub παρά ασιατικό εστιατόριο. Όσο για την επιλογή του Βρετανού Ben Orpwood ως head chef στο εστιατόριο, τον οποίο ο Ramsay παρουσίασε ως πιο εξειδικευμένο και έμπειρο στην ασιατική κουζίνα από τον ίδιο, λόγω των ταξιδιών που έχει κάνει στη νότια Ασία, η Hui σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι στα πιάτα αναμειγνύονταν στοιχεία από την Ιαπωνική και Κινέζικη κουζίνα.

Μετά τη δημοσίευση της κριτικής, ο Gordon Ramsay έσπευσε να υπερασπιστεί το νέο του εστιατόριο, με ένα post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου αναφέρθηκε και στα stories που ανέβασε η Angela Hui τη βραδιά του event κάνοντας λόγο για υποτιμητικές και προσβλητικές αναρτήσεις.

View this post on Instagram

This week Gordon Ramsay Restaurants hosted a preview night for our new concept Lucky Cat, an Asian Eating House, set to launch in the heart of Mayfair. It was a warm, buzzing and brilliant night to celebrate what has been a long-time vision for me. Despite the very positive feedback from guests, there was, regrettably, one offensive response from the night which I have to call out. In the 21 years that I have been running restaurants I have had my fair share of reviews – good and bad. Critics and reviewers have an important job to do, and it’s important that they are independent and have freedom of speech. However, the slew of derogatory and offensive social media posts that appeared on Angela Hui’s social channels, were not professional. It is fine to not like my food, but prejudice and insults are not welcome, and Ms Hui’s comments around my Executive Chef and his wife, calling her a “token Asian wife”, were personal and hugely disrespectful. Gordon Ramsay Restaurants do not discriminate based on gender, race or beliefs and we don’t expect anyone else to. I may not agree with all reviews, but if someone is going to be critical, then I expect them to be professional and have some integrity.

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram) on

«Αυτή την εβδομάδα τα Gordon Ramsay Restaurants φιλοξένησαν μια βραδιά για το νέο μας concept το Lucky Cat, ένα ασιατικό εστιατόριο, που θα ανοίξει στην καρδιά του Mayfair. Ήταν μια ζεστή, ζωντανή και λαμπερή βραδιά για να γιορτάσω αυτό που ήταν για μένα ένα μακροχρόνιο όραμα. Παρά τα πολύ θετικά σχόλια από τους επισκέπτες, υπήρξε, δυστυχώς, μια προσβλητική αντίδραση εκείνη τη βραδιά που πρέπει να αναφέρω. Στα 21 χρόνια που διατηρώ εστιατόρια έχω λάβει το δίκαιο μερίδιο μου σε κριτικές -καλές και κακές. Οι κριτικοί και οι σχολιαστές έχουν μια σημαντική δουλειά να κάνουν και είναι σημαντικό να είναι ανεξάρτητοι και να έχουν ελευθερία λόγου. Ωστόσο, ο αριθμός των υποτιμητικών και προσβλητικών δημοσιεύσεων που εμφανίστηκαν στα social media της Angela Hui δεν ήταν επαγγελματικά. Είναι αποδεκτό να μην αρέσει το φαγητό μου, αλλά οι προκαταλήψεις και οι προσβολές δεν είναι ευπρόσδεκτες και οι παρατηρήσεις της κ. Hui γύρω από τον executive chef και τη σύζυγό του, που την αποκαλούν «ασιατική σύζυγο-τρόπαιο», ήταν προσωπικές και εξαιρετικά ασεβείς. Τα εστιατόρια Gordon Ramsay δεν κάνουν διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή ή τις πεποιθήσεις και δεν περιμένουμε και κανέναν άλλο να το κάνει. Μπορεί να μην συμφωνώ με όλες τις κριτικές, αλλά αν κάποιοι πρόκειται να είναι επικριτικοί, τότε περιμένω να είναι επαγγελματίες και να έχουν κάποια ακεραιότητα».

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.