Φολέγανδρος- Ιατροδικαστής: «Γροθιά στο δεξί μάτι της Γαρυφαλλιάς πριν την πετάξει ζωντανή στη θάλασσα»

Στη φυλακή ο 30χρονος και όλες οι νέες εξελίξεις

Συνεχής είναι οι εξελίξεις σχετικά με το αποτρόπαιο έγκλημα στην Φολέγανδρο όπου ο 30χρονος δράστης χτύπησε και εν τέλη σκότωσε την Γαρυφαλλιά.

Γροθιά ή χαστούκι στο δεξί μάτι της Γαρυφαλλιάς, εντόπισε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας διενεργώντας την νεκροψία-νεκροτομή. Επίσης είχε εκδορές στην πλάτη και ένα τραύμα στο κεφάλι στο βρεγματικό και ινιακό οστό, τα οποία έχουν προκληθεί από την πτώση της στα βράχια, που χρήζουν περαιτέρω έρευνας. Ο κ. Μπογιόκας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα, ο 30χρονος να έχει ξυλοφορτώσει την άτυχη κοπέλα κοντά στον βράχο στη Φολέγανδρο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και στη συνέχεια να την έχει σύρει και πετάξει στη θάλασσα, ωστόσο δεν μπορεί και να επιβεβαιωθεί ιατροδικαστικά μετά από πτώση από τόσο μεγάλο ύψος, σύρσιμο και κρούσεις στα βράχια.

Όπως και να έχει, τα τραύματα της είναι προθανάτια, δεν είχαν επιφέρει τον θάνατο, αλλά η Γαρυφαλλιά ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα τον πνιγμό της. Ο αγροτικός γιατρός του νησιού που βρισκόταν κοντά στην παραλία της Λυγαριάς Φολεγάνδρου και συμμετείχε στην ανάσυρση της 26χρονης από την θάλασσα, είπε χαρακτηριστικά ότι η κοπέλα ήταν ακόμη ζεστή και θα μπορούσε να είχε σωθεί αν είχε γίνει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη… 10 λεπτά νωρίτερα.

Μετά από ανάκριση που διήρκεσε πολλές ώρες ο 30χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνα γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του, ενώ αναμένεται να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, η 26χρονη έφερε μώλωπα από γροθιά ή χαστούκι στο δεξί μάτι, είχε γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά, αλλά και στην πλάτη, καθώς και ένα τραύμα 4-5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της. Στον λάρυγγα και στα πνευμόνια βρέθηκε άφθονη ποσότητα θαλασσινού νερού, ενώ έφερε σημάδια χτυπημάτων και στον δεξιό μαστό.

Τα τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι ήταν ικανά να προκαλέσουν απώλεια αισθήσεων, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί ιατροδικαστικά, αν αυτά προκλήθηκαν με τα χέρια του δράστη ή μετά την απώθησή της από τον ίδιο, την πτώση της και τις κρούσεις στα βράχια πριν καταλήξει στην θάλασσα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου κατηγορούμενου κ. Γιάννης Βλάχος, μετά την απολογία του πελάτη του στον ανακριτή, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Μετά από μία πολύωρη διαδικασία η διάρκεια της οποίας εν μέρει οφείλεται και στην κακή επικοινωνία με τον κατηγορούμενο κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές για να λάβει την πρόνοια που του αρμόζει και θα γίνει η ιατρική ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, την οποία ήδη έχουν αιτηθεί.

Η αρρώστια του είναι δεδομένη, από εκεί και πέρα ο βαθμός που η αρρώστια αυτή, η διαγνωσμένη από το 2015 επηρέασε κατά τη διάρκεια του εγκλήματος την κρίση του, αυτό μένει να αποδειχθεί από την δικαιοσύνη. Δεν έχει νοσηλευθεί έχει όμως τύχει θεραπευτική και ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής. Υπήρξε ένα λάθος στη λήψη της αγωγής, γιατί δεν ήταν συνεπής ως προς αυτήν.

Αυτό όξυνε το πρόβλημά του προκαλώντας κρίσεις κατά καιρούς, και απρόβλεπτα επεισόδια τα οποία μπορεί να είναι και τραγικά όχι μόνο για τον ίδιον αλλά και για τρίτους. Από εκεί και πέρα το εάν και σε ποιο βαθμό η υφιστάμενη ψυχική νόσος επηρέασε την κρίση του και την αντίληψή του κατά την διάπραξη του εγκλήματος αυτό ζητούμε και εμείς ζητούμε να το πληροφορηθούμε από τους αρμόδιους ψυχιάτρους που θα συντάξουν εφόσον παραγγελθεί από τον ανακριτή, την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει δοθεί ακόμη στην ανάκριση, υπάρχει μόνο η έκθεση με τα ευρήματα, τις εξωτερικές κακώσεις δηλαδή από τις οποίες μπορούν να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα τα οποία ακόμη δεν έχουν εξαχθεί».

 

 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed