Η εμβληματική σχεδιάστρια Vivienne Westwood «έφυγε» σε ηλικία 81 ετών

«Η Vivienne συνέχισε να κάνει τα πράγματα που αγαπούσε, μέχρι την τελευταία στιγμή, σχεδιάζοντας, δουλεύοντας πάνω στην τέχνη της, γράφοντας το βιβλίο της»

Με μία ανακοίνωση στο Instagram έγινε γνωστή μια μεγάλη απώλεια στο χώρο της μόδας, αφού η Dame Vivienne Westwood πέθανε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο Νότιο Λονδίνο στα 81 της χρόνια.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί, η εμβληματική σχεδιάστρια μόδας ήταν περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της και αγαπημένα της πρόσωπα, ενώ ο σύζυγός της, Andreas Kronthaler, με τον οποίο συνεργαζόταν σε δημιουργικά έργα, σχολίασε πως «Θα συνεχίσω με τη Vivienne στην καρδιά μου. Δουλεύαμε μέχρι το τέλος και μου έδωσε πολλά πράγματα για να συνεχίσω. Σε ευχαριστώ γλυκιά μου».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «Η Vivienne συνέχισε να κάνει τα πράγματα που αγαπούσε, μέχρι την τελευταία στιγμή, σχεδιάζοντας, δουλεύοντας πάνω στην τέχνη της, γράφοντας το βιβλίο της και αλλάζοντας τον κόσμο προς το καλύτερο. Έζησε μια καταπληκτική ζωή. Η καινοτομία και ο αντίκτυπός της τα τελευταία 60 χρόνια ήταν τεράστια και θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Η Vivienne Westwood είναι η σχεδιάστρια που έβαλε το punk στοιχείο στην καθημερινότητα της μόδας και χάρισε αμέτρητες iconic στιγμές τόσο στις πασαρέλες όσο και στην τηλεοπτική και κινηματογραφική μόδα. «Ο καπιταλισμός είναι έγκλημα», φέρεται να είπε ο Westwood. «Είναι η βασική αιτία του πολέμου, της κλιματικής αλλαγής και της διαφθοράς».

Η σχεδιάστρια που γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1941 στο χωριό Tintwistle του Cheshire σε μια μεσοαστική οικογένεια, ξεκίνησε να εργάζεται σε εργοστάσιο και στη συνέχεια έγινε δασκάλα. Σταδιακά πέρασε στο χώρο της μόδας, όπου “επέβαλλε” την punk και τη new wave μουσική, ενώ σε ένα στάδιο της ζωής της διηύθυνε τη διάσημη μπουτίκ SEX με τον δεύτερο σύζυγό της, τον Malcolm McLaren.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed