Οι εξελίξεις στη δίκη για την υπόθεση της Πάτρας: «Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει δεχτεί πίεση…»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήταν άψογη ως μαμά» είπε η αδελφή της

«Μία άψογη μητέρα που ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της». Έτσι περιέγραψαν την Ρούλα Πισπιρίγκου η αδελφή, ο θείος, ο πατριός και η μητέρα της 34χρονης κατηγορούμενης που κατέθεσαν σήμερα ως μάρτυρες υπεράσπισης. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε για την αδελφή της: «Για μένα ήταν άψογη. Ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της. Δεν τα είχε αφήσει ποτέ μόνα τους».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου στάθηκε ιδιαίτερα στη σχέση του ζευγαριού τονίζοντας πως στην αρχή είχε τις αντιρρήσεις της αλλά μετά άλλαξε γνώμη γιατί τους είδε ερωτευμένους.

-Δήμητρα: Στην αρχή δεν συμφωνούσα γιατί ήταν αρκετά μικροί και οι δυο. Αλλά από την στιγμή που μου είπαν ότι είμαστε ερωτευμένοι και θέλουν να το προχωρήσουν δεν είχα λόγο να φέρω αντίρρηση.

-Πρόεδρος: Είχαν χωρίσει κάποια στιγμή;

-Δήμητρα: Το 2018 ο κ. Δασκαλάκης έφυγε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα αλλά τον συγχώρεσε και μετά όλα καλά. Ήταν καλή η σχέση τους.

-Πρόεδρος: Η κατηγορούμενη είχε κάποια εξωσυζυγική σχέση;

-Δήμητρα: Είχε και η κατηγορούμενη εξωσυζυγική σχέση το 2021 πριν τον θάνατο της Ίριδας. Αλλά για πολύ λίγο.

«Η Τζωρτζίνα όταν είχε σπασμούς ζητούσε εμένα»
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου μίλησε στο δικαστήριο για τις ώρες που προηγήθηκαν της εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο αποκαλύπτοντας πως όταν το παιδί άρχισε τους σπασμούς φώναξε στο δωμάτιο τη θεία της.

-Δήμητρα: Γύρω στις 6.30 με ξύπνησε η αδερφή μου και μου λέει «Το παιδί δεν είναι καλά σε ζητάει». Είχε ένα τρέμουλο, όχι τόσο δυνατό και μου λέει «Με πονάει η πλάτη μου, έχω μια βόμβα στην κοιλιά». «Είσαι καλά;» την ρώτησα. Απάντησε «Ναι εντάξει είδα ένα όνειρο». Και της είπα «μπορείς να ξανακοιμηθείς;» και όντως ξανακοιμήθηκε μετά από ένα τέταρτο. Εμείς με την αδελφή μου δεν κοιμηθήκαμε φυσικά. Μετά από λίγο ξαναξύπνησε η Τζωρτζίνα πάλι πονούσε στην κοιλιά και στην πλάτη. Την ρωτήσαμε «Θέλεις να πάμε στον γιατρό». Και είπε ναι. Την ντύσαμε και πήγαμε στο Καραμανδάνειο.

-Πρόεδρος: Στην απολογία της κατηγορουμένης λέει ότι πρώτα έγιναν τα περιστατικά και μετά σας φώναξε.

-Δήμητρα: Όχι είμαι βέβαιη ότι έγιναν έτσι όπως τα λέω. Η αδερφή μου είδε το παιδί ότι δεν ήταν καλά, ότι έτρεμε και με φώναξε.

Η εισαγγελέας προχώρησε σε ανάγνωση μηνυμάτων μέσα στην αίθουσα που αντάλλασσε η Ρούλα και ο Μάνος ρωτώντας την μάλιστα ευθέως αν η αδελφή της χρησιμοποιούσε το παιδί της.

-Εισαγγελέας: Διαβάζει μηνύματα της κατηγορουμένης «δεν θα κάνω την υπηρέτρια κανενός για να πηγαίνει να π*** με την καθεμία.» Χωρισμένος είναι… Εμμέσως φαίνεται ότι του απαγορεύει να δει την Τζωρτζίνα.

-Δήμητρα: Αυτές οι συνομιλίες δεν ήταν με μένα και δεν την ξέρω.

-Εισαγγελέας: Πήγαινε σε καφετζούδες;

-Δήμητρα: Μια φορά ξέρω γιατί θα την βοηθούσε να κάνει καλά το παιδί. Είχε μια γνωστή που έκανε καλά αρρώστους.

-Εισαγγελέας: Στις 5/4/21 στέλνει μήνυμα «οκ περίμενε να δω τον δικηγόρο μου και θα δούμε αν θα ξαναμιλήσεις με το παιδί αλήτη. Και πολύ καλά θα κάνεις να μην ξανασχοληθείς μαζί μου και το παιδί γιατί δεν έχεις δει το μάτι μου να γυρίζει ακόμη». Εργαλειοποιεί το παιδί της;

-Δήμητρα: Δεν το γνωρίζω αυτό το μήνυμα αλλά αν έχει γίνει μπορεί να το έστειλε πάνω στο θυμό τους.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου τόνισε πως η αδελφή της δύσκολα εξωτερικεύει τα συναισθήματα της και δήλωσε βεβαία για την αθωότητα της.

Έκλαψε η μητέρα της Ρ. Πισπιρίγκου
Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε στη συνέχεια η μητέρα της 34χρονης, Ελένη Λεγάτου. Δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την έδρα με την ίδια μάλιστα να βρίσκεται σε σύγχυση και να πέφτει σε αντιφάσεις σε ορισμένα σημεία.

-Πρόεδρος: Ο κ. Δασκαλάκης ήταν στο σπίτι την ώρα θανάτου της Ίριδας;

-Μητέρα: Ναι.

-Πρόεδρος: Προσέξτε τι απαντάτε. Μήπως είστε σε σύγχυση.

-Μητέρα: Ναι, με συγχωρείτε. Όχι δεν ήταν. Οι δυο κόρες μου ήταν εκεί.

Σύγχυση επικράτησε και όταν η συζήτηση πήγε στις σπουδές της κόρης της. Αρχικά είπε πως τελείωσε το Γενικό Λύκειο και φοίτησε σε σχολή για να γίνει διαιτητής για να διορθώσει στη συνέχεια λέγοντας πως τελείωσε ΕΠΑΛ και παρακολούθησε μερικά σεμινάρια για να διαιτητεύσει.

-Μητέρα: Μετά έκανε πρακτική.

-Πρόεδρος: Σε τι πρακτική;

-Μητέρα: Βοηθός νοσηλευτή έκανε πρακτική στο νοσοκομείο του Ρίου περίπου έναν χρόνο.

-Πρόεδρος: Θέλετε να μας πείτε κάτι τελευταίο;

-Μητέρα: Ήταν μια μάνα ίσως καλύτερη και από μένα. Η Ρούλα μου ήταν υπόδειγμα, δεν θα πείραζε ποτέ το παιδί της. Πιστεύω στην αθωότητα της και στη δικαίωση της Τζωρτζίνας μας.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως αν και οι συνεντεύξεις που έδινε η κόρη της ήταν στα πλαίσια του πένθους, η Ελένη Λεγάτου τόνισε πως η κόρη της ένιωθε πολύ άσχημα και πως έτσι ένιωθε ότι θα πάρει μια βοήθεια.Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed