«Με έχουν πλησιάσει πολλοί που θέλουν να καταγγείλουν γενετήσιες παρενοχλήσεις από τον Λιγνάδη»

Όσα δήλωσε ο δικηγόρος του 25χρονου

Ο δικηγόρος του μηνυτή μίλησε στον ΣΚΑΙ και στην Σία Κοσιώνη δηλώνοντας πως είναι πάρα πολλοί εκείνοι που τον έχουν προσεγγίσει για να καταγγείλουν γενετήσιες παρενοχλήσεις από τον Δημήτρη Λιγνάδη, όμως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για περιπτώσεις βιασμού.

Ο Ιωάννης Βλάχος, δικηγόρος του 25χρονου θύματος και μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, αποκάλυψε ότι τον έχουν προσεγγίσει όχι ένας αλλά περισσότεροι άνθρωποι που έχουν να καταγγείλουν μια δική τους εμπειρία παρενόχλησης από τον γνωστό σκηνοθέτη, η οποία ωστόσο δεν αφορά σε βιασμό. «Δεν είναι ένας, είναι περισσότεροι αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα πόσοι είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν στην ανακρίτρια. Δεν υπάρχει καταγγελία που να αφορά σε βιασμό, υπάρχουν όμως διάφορες πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή γενετήσιας παρενόχλησης. Από αυτές προκύπτει το κλίμα μέσα στο οποίο λειτουργούσε ο κατηγορούμενος», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Συνεχίζοντας είπε, «Είχε δημιουργηθεί ένας κύκλος νεαρών ατόμων τα οποία σχετίζονταν περισσότερο ή λιγότερο με τον κατηγορούμενο. Σύχναζαν και έκαναν παρέα μαζί του είτε κατ’ ιδίαν είτε και σε μεγαλύτερες ομάδες. Φαίνεται ότι ο ίδιος αφιέρωνε τον χρόνο του για να ασχολείται με ανηλίκους. Η δράση του διαφοροποιούνταν ανάλογα με το αντικείμενο που είχε να αντιμετωπίσει. Διάλεγε τον τρόπο που τον προσέγγιζε. Διέθετε βαθύτατες ικανότητες ψυχικής ανάλυσης. Όπως για παράδειγμα σε ευαίσθητα άτομα, γιατί περνούσαν μια ευαίσθητη εφηβεία ή γιατί είχαν αμφιβολίες για τη σεξουαλική τους ταυτότητα, έτσι όπως προκύπτει από τις περιγραφές και τις μηνύσεις και τις δημοσιευμένες συνεντεύξεις. Χρησιμοποιούσε διαφορετικές μεθόδους με το ίδιο μοτίβο. Είτε στον δρόμο, είτε στο περιβάλλον του θεάτρου. Κοινό χαρακτηριστικό ήταν ότι ο κατηγορούμενος αρέσκονταν να περιτριγυρίζεται από ανήλικα αγόρια ηλικίας από 14 ως 16 ετών».

Ο Ιωάννης Βλάχος σχολίασε το γεγονός ότι ο εντολέας του, δηλαδή αυτός που έκανε και την μήνυση στον Λιγνάδη, βρίσκεται στη Σουηδία και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούσε να αντέξει το ψυχικό βάρος. Ανα πάσα στιγμή όμως είναι διατεθειμένος να έρθει στην Ελλάδα και να καταθέσει και δεν θέλει να δημοσιευτούν τα στοιχεία του. Έφυγε σε ηλικία 15 ετών, τώρα είναι 25, έχει καταφέρει να ξεφύγει από την ψυχική πίεση με ψυχοθεραπείες, εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος στη Σουηδία και δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τα πολιτικά θέματα στην Ελλάδα».

Δες το απόσπασμα από το Δελτίο Ειδήσεων:

 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed