Αποκάλυψη MEGA: Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου

Σοκάρει η καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση, ενώ αναμένονται κι άλλες καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν σχηματιστεί τρεις δικογραφίες για τις δομές του Κολωνού, του Βόλου και της Χίου, ενώ από το 2020 έως το 2022 είχαν διενεργηθεί έρευνες από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, οι πηγές του υπουργείου αναφέρθηκαν στον πατέρα Αντώνιο και δήλωσαν πως ένα άτομο που έχει παρασημοφορηθεί από την προεδρία της Δημοκρατίας με τον χρυσό σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και έχει δεχτεί δεκάδες δωρεές από πολίτες, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός σε όσα συμβαίνουν στις δομές του.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», σε μία ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022 από οργάνωση που ασχολείται με τα ελληνικά ιδρύματα υπήρξε καταγγελία μίας ενήλικης πλέον κοπέλας, η οποία έκανε λόγο για κακές συμπεριφορές και συνθήκες εγκλεισμού σε δομή, χωρίς όμως να την κατονομάζει.

Ωστόσο, το όνομα της δομής είχε γίνει γνωστό στο στενό κύκλο του υπουργείου και σε πολιτικούς κύκλους. Ήταν η Κιβωτός του Κόσμου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είχε προχωρήσει σε παρέμβαση και είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η προστασία του κάθε παιδιού είναι ευθύνη όλων μας. Σκοπός μας είναι όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον φροντίδας και ασφάλειας».


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed