Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχει στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ»

Όσα είπε για την «Ελλάδα που παρέλαβε» αλλά και την κυβέρνηση που έρχεται

Από το Ζάππειο, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα τηλεφώνησε και συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχοντας δίπλα του την Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε ότι «οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για εμάς απόλυτα σεβαστή. Στην Δημοκρατία, η εναλλαγή στην διακυβέρνηση δεν είναι ούτε παράδοξη ούτε αφύσικη εξέλιξη, αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας».

«Θα σεβαστώ στην πράξη την λαϊκή βούληση και δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχος μου και αύριο θα υποδεχθώ στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσω στον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για δύσκολο αγώνα που είχαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των εθνικών εκλογών αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές και με δεδομένο το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου.

Όπως επεσήμανε, «εύχομαι και ελπίζω η επάνοδος της ΝΔ στην διακυβέρνηση του τρόπου να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας ιδίως σε βασικές κατακτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ από τις θέσεις της αντιπολίτευσης για να το αποτρέψει».

«Πριν από τέσσερα χρόνια αναλάβαμε την διακυβέρνηση, με άγνοια κινδύνου ενδεχομένως. Με το κεφάλι ψηλά πολεμήσαμε και καταφέραμε πολλά και πάλι με ψηλά το κεφάλι αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «πριν από 4 χρόνια παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία, υψηλή ανεργία και μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε συνθήκες ανέχειας και σήμερα παραδίδουμε μια Ελλάδα με αποθεματικό 37 δις ευρώ, μειωμένο κόστος δανεισμού και αποκατεστημένο το κύρος της».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «για να φέρουμε την χώρα ως εδώ αναλάβαμε βαρύ πολιτικό κόστος, το οποίο πληρώνουμε, μιας και η νίκη της ΝΔ είναι καθαρή. Το αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, όπως πολλοί ήθελαν και επεδίωκαν. Και θα παλέψουμε σκληρά για να είναι πρόσκαιρο».

Αναλυτικά στο παρακάτω video:

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.