Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: «Θέλουμε μια γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης»

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου σε νέες δηλώσεις περί αθωότητας

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την πρόταση της εισαγγελέως να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος και να δικαστεί με κατηγορίες για τέσσερις βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο δικηγόρος του γνωστού σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο MEGA Καλημέρα.

«Σε μια υπόθεση σαν αυτή του κ. Λιγνάδη αλλά και σε άλλες καθημερινές υποθέσεις, είναι μια διαδικασία τυπική τις περισσότερες φορές. Ο εισαγγελέας αντιγράφει την ποινική δίωξη και ακολούθως το δικαστικό συμβούλιο. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, είχα ενημερώσει τον κ. Λιγνάδη. Όποια και αν είναι η κρίση του δικαστικού συμβουλίου, δεν πρόκειται να προβούμε σε διαδικαστική πράξη» σημείωσε.

«Είμαι προβληματισμένος» συνέχισε ο κ. Κούγιας, για το «αν πρέπει να καταθέσω αίτηση για αλλαγή περιοριστικών όρων για να μείνει ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης ή να ζητήσω πιο γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης».

«Δεν θυμάμαι καμία υπόθεση στην οποία ο εισαγγελέας να μην αντιγράφει την ποινική δίωξη και το δικαστικό συμβούλιο να μην αντιγράφει την πρόταση του εισαγγελέα. Είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση που θα αντιμετωπιστεί από εμένα με διαφορετικό τρόπο. Θέλω την όσο πιο γρήγορη εκδίκαση της υποθέσεως» τόνισε ο δικηγόρος.

Ο κ. Κούγιας εξήγησε ότι μια αίτηση για αλλαγή των όρων θα καθυστερούσε την εκδίκαση της υπόθεσης περίπου τέσσερις μήνες, οπότε κρίνει πιο σωστό να μην καθυστερεί με κάτι που έχει αμφίβολο αποτέλεσμα αλλά να περιμένει την δίκη.

«Δεν έχω καταθέσει καμία αίτηση αποφυλάκισης, ούτε την διαδικαστική πράξη της προσφυγής στην διάταξη της εισαγγελέως στο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως. Εγώ πήρα την απόφαση αυτή και η επιλογή μου δικαιώθηκε. Και είδατε τι τύχη είχε η υπόθεση Φιλιππίδη. Η υπόθεση Φιλιππίδη και η υπόθεση Λιγνάδη είναι αντίστοιχη. Με ίδια κατηγορία με μόνη διαφορά είναι ότι στην υπόθεση Λιγνάδη έχουμε θύματα άνδρες, ενώ στην υπόθεση Φιλιππίδη γυναίκες» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

«Ο κ. Λιγνάδης δεν έχει νοοτροπία κατηγορούμενου, έχει νοοτροπία αθώου. Οι μηνύσεις έγιναν αμέσως μετά την σύλληψή του. Δεν έγινε τώρα, έγινε αμέσως. Η εντολή που είχα λάβει ήταν να μηνύσω αυτούς που μην σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας τον καταδίκασαν με λαϊκά δικαστήρια. Η αντίδρασή του ήταν νοοτροπίας αθώου, αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος» εξήγηση ο κ. Κούγιας.

 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed