Taste The Fashion: Τα πιάτα που δοκιμάσαμε στο φιλανθρωπικό dinner

Με την υπογραφή των chefs Χριστόφορου Πέσκια, Κώστα Αθανασίου και Στέλιου Παρλιάρου

Ο Χριστόφορος Πέσκιας άνοιξε το δείπνο με «Ταρτάρ σολωμού πάνω σε πουρέ μωβ περουβιανής πατάτας, κρέμα αβοκάντο, σως miso-πορτοκάλι και αφρό λεμονιού», ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε η συλλογή υψηλής ραπτικής «WATERFALL» για τη σεζόν fall-winter 2017/18 του Δημήτρη Πέτρου, με έμπνευση την ορμητική ροή ενός καταρράκτη και κύρια στοιχεία την ένταση, τον δυναμισμό, τη δροσιά και την πολυτέλεια του υγρού στοιχείου. Ο κορυφαίος Έλληνας chef ανταποκρίθηκε με τον πιο ευφάνταστο τρόπο στο υδάτινο κάλεσμα του σχεδιαστή δημιουργώντας έναν γευστικό καταρράκτη με έντονες, διαφορετικές αλλά απόλυτα συμπληρωματικές γεύσεις και υφές και πρωταγωνιστή ένα ψάρι που έπαιζε στον αφρό!

 

Ο Κώστας Αθανασίου ανέλαβε το κυρίως πιάτο της βραδιάς εμπνεόμενος από την συλλογή Fall/Winter 2017-18 που ο Σωτήρης Γεωργίου συνέθεσε ειδικά για την εκδήλωση. Με κυρίαρχο θέμα του το στοιχείο του αέρα, ο σχεδιαστής παρουσίασε μία συλλογή που έδινε την αίσθηση του άυλου μέσα από την αντίθεση ορατού/αοράτου, γεμάτη αντικομφορμιστικά στοιχεία, όπως τα ιδιαίτερα drousers του, τονίζοντας την ελευθερία της κίνησης. Σε απόλυτη αρμονία, ο Κώστας Αθανασίου τόλμησε μία γευστική αλλά και οπτική ανασύνθεση της γης. Το «Αμερικάνικο» μοσχαρίσιο φιλέτο black Angus, μαγειρεμένο σε κενό αέρος, επάνω σε ένα «χώμα» κρεμμυδιού και μυρωδικών, φθινοπωρινές ρίζες, πουρέ από πατάτες με λευκή τρούφα μέσα σε τραγανή ζυμαρένια κρούστα και γλάσσο από σάλτσα Αγιωργίτικου κρασιού» του executive chef του Hilton περιείχε με τον πιο ρεαλιστικό και ταυτόχρονο υπερρεαλιστικό τρόπο όλα τα επιμέρους στοιχεία της γης, χώμα, κορμούς, ρίζες, καρπούς και άνθη, δημιουργώντας το κατάλληλο «έδαφος» για τις αέρινες δημιουργίες του σχεδιαστή.

 

Για επιδόρπιο, το κοινό παρακολούθησε την συλλογή Fall/Winter 2017/18 του Στέλιου Κουδουνάρη, που επηρεασμένος από το power dressing των 80’s, συνέθεσε την ελκυστική, αποπλανητική αλλά ξεκάθαρα δυναμική γυναίκα του σήμερα με μία συλλογή στην οποία το στίγμα έδωσε η παρουσία του κόκκινου της λάβας. Παράλληλα, ο Στέλιος Παρλιάρος έκλεισε γευστικά την εκδήλωση με μία «Κρέμα βανίλια Ταϊτής με σμέουρα, μπανάνα Fyffes & καμένη μαρέγκα», ένα πιάτο χαρακτηριστικό της ευφυίας του, που συνοδεύτηκε ιδανικά από το dessert cocktail Negroni με γαρνιτούρα από φρέσκο ανανά Fyffes. Εμπνευσμένος από τη «λάβα» του σχεδιαστή και το στοιχείο της φωτιάς, ο pastry chef που έχει απογειώσει το επίπεδο της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, χρησιμοποίησε βανίλια Ταϊτής που παραπέμπει στην ηφαιστιογενή χώρα της προέλευσής της, για να δημιουργήσει μικρά λευκά ηφαίστεια περιτριγυρισμένα από αληθινές φλόγες, που μόλις «έσπαγαν» αποκάλυπταν μία επιπλέον έκπληξη, μία γλυκιά κόκκινη λάβα.

 

Περισσότερα για το Taste The Fashion εδώ.

 

 

ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝHΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝHΣ

MR. TIPSTER

Γράφει για όσα τον ενδιαφέρουν, του κινούν την περιέργεια ή τον εκνευρίζουν. Τα τελευταία είναι συνήθως περισσότερα.