Συνταγή για σπιτικά cookies

Από το food κανάλι του YourTipster.gr και τη Bibi

Αποτελεί μια αγαπημένη συνταγή για εύκολο και γλυκό snack στο σπίτι. Η παρασκευή του είναι ολιγόλεπτη και τα υλικά πολύ απλά.

ΥΛΙΚΑ

280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1,5 κ.γ. κορν φλάουρ (τα κάνει πιο μαλακά, μην το παραλείψετε)
1/2 κ.γ. αλάτι
170γρ λιωμένο αγελαδινό βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
135γρ καστανή μαλακιά ζάχαρη
1 αβγό μεγάλο +1 κρόκο από ένα μεγάλο αβγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 βανίλιες
170γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη κατά προτίμηση 55-58% κακάο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Συνεχίζουμε σε άλλο μπολ ρίχνοντας το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη (καστανή & λευκή), το αυγό, 1 κρόκο, 2 βανίλιες και ανακατεύουμε. Μετά ενώνουμε τα μείγματα από τα δύο μπολ σε ένα και ανακατεύουμε, χωρίς μίξερ αλλά με το χέρι.

Συνεχίζουμε κόβοντας σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα. Στη συνταγή χρησιμοποιήσαμε μαύρη, λευκή και γάλακτος. Δεν επιλέγουμε τις σταγόνες γιατί δε λιώνουν σωστά. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μείγμα και συνεχίζουμε με το ανακάτεμα.

Μετά, ρίχνουμε το μείγμα στη λαδόκολλα και το κάνουμε ρολό. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Στη συνέχεια, το αφαιρούμε από το ψυγείο, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10′, μετά κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στο ταψί. Όταν κόψετε τα κομμάτια προσπαθήστε να τα τοποθετήσετε με κενό ενδιάμεσα το ένα στο άλλο γιατί στο ψήσιμο θα ανοίξουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και μετά τοποθετούμε το ταψί για ψήσιμο για 10-12 λεπτά.

Δες το video:

YouTube ή Facebook

ENJOY!

 

Bibi
Bibi

Cooking Expert