Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα Gingerbread Cookies

Πανεύκολη και γρήγορη!

Σας δίνω την συνταγή για τα πιο iconic Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και προσωπικά αγαπημένα μου!

Υλικά:

900 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά του γλυκού σόδα

½ κουταλιά του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

4 κουταλιές του γλυκού τζίντερ σε σκόνη

5 κουταλιές του γλυκού κανέλλα

1 ½ κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι τριμμένο

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

230 γραμμάτια βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)

220 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

2 αυγά

300 γραμμάρια μέλι

 

Για το γλάσο:

3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

3 ασπράδια

χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ να αναμειχθούν καλά!

Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά στο μίξερ και στο τέλος το μέλι.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα στερεά υλικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίξερ και χτυπάμε ίσα ίσα για να ανακατευτούν.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια και τυλιγμένα σε μια διάφανη μεμβράνη τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.

Ανοίγουμε φύλλο με τη βοήθεια αλευριού και κόβουμε με κουπ – πατ τα σχέδια που επιθυμούμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε τα μπισκότα στους 180ο C στον αέρα για 15 λεπτά.

Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Με ένα κορνέ σχηματίζουμε με το γλάσο τα σχέδια που θέλουμε. Μπορούμε επίσης να λιώσουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί κουβερτούρα, να βουτήξουμε τα μπισκότα και να τα διακοσμήσουμε με πολύχρωμα κουφετάκια και τρούφα.

Είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο φαντάζει. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν και το σπίτι σας θα μυρίζει απίστευτα!

ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος, καθηγητής ξένων γλωσσών, fashion blogger αλλά θα σε βοηθήσει και με τα ερωτικά σου, τα μαλλιά σου, τη ντουλάπα σου μέχρι και πως θα ανοίξεις φύλλο για τυρόπιτα. Ακόμα να τον ακολουθήσεις στο instagram;