Όταν ο Βασίλης Καλλίδης είχε στο μυαλό του να ανοίξει ένα μαγαζί που θα σερβίρει κινέζικο street food, τα flamingos δεν είχαν γίνει μόδα.

Όνειρο του σεφ, από όταν ήταν ακόμα στο «Άνετον», ήταν ένας μικροσκοπικός χώρος στη λογική των ασιατικών fast food, με νέον φώτα, και κιτς μεμοραμπίλια. Χρόνια μετά, η ιδέα του είναι πιο trend από ποτέ, αφού τα ροζ φλαμίνγκο αποτελούν το it thing του καλοκαιριού.

Ο Βασίλης Καλλίδης ξέρει να ακολουθεί πιστά την εποχή του, ακόμα κι αν ο ίδιος λατρεύει οτιδήποτε παλιακό και ρετρό. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι έστησε ένα μαγαζί που κάθε του γωνιά δίνει τροφή στους φανατικούς Instagrammers αυτής της πόλης – πριν καν προχωρήσουν στο φαγητό.

Μετά τα πρώτα posts όμως, καλό είναι περάσεις στο κυρίως θέμα, που δεν είναι άλλο από τα dumplings και τα bao (ασιατικά αφράτα ψωμάκια ατμού). Τα πρώτα τα βρίσκεις σε τρεις διαφορετικές εκδοχές – γαρίδα και κοτόπουλο, χοιρινό και vegan (αυτή είναι και η αγαπημένη μου) ενώ το bao αλλάζει κάθε εβδομάδα με επιλογές όπως pulled pork, crispy chicken αλλά και χορτοφαγική με τόφου.

Το μενού είναι μικρό, λογικό κατά τη γνώμη μου αφού πρόκειται για μία κουζίνα που δεν είναι ευρέως γνωστή, με μικρές εκπλήξεις όπως το φανταστικό παγωτό με σος μάνγκο (και fortune cookie) και τις ροζ λεμονάδες του ελληνικού brand Three Cents. Ο Βασίλης βέβαια δεν κάθεται ποτέ ήσυχος…

Info

Pink Flamingo, Σκούφου 2-4, Σύνταγμα, 2103316177