Αρμονία φαγητού και κρασιού: Τα βασικά tips για αρχάριους

Όσα έμαθα στο πρόσφατο ταξίδι μου για τον τρύγο στη Νάουσα

Αυτό το post πρέπει να ‘ναι bookmarked στον explorer σου. 

Πριν λίγες μέρες ταξίδεψα μέχρι τη Νάουσα (περισσότερα εδώ) και έμαθα τα παρακάτω πολύ χρήσιμα για τη σχέση φαγητού και κρασιού και πώς θα πετύχεις την απόλυτη αρμονία:

  • Δεν πρέπει να υπερισχύει περισσότερο το φαγητό ή το κρασί. Όταν αυτά τα δύο είναι σε ισορροπία τα απολαμβάνουμε το ίδιο.
  • Οργανοληπτική διαδικασία: Βάζουμε στο παιχνίδι τα αισθητήρια όργανά μας. Βλέπουμε το χρώμα του κρασιού, το μυρίζουμε και το γευόμαστε.
  • Επιλέγουμε κρασιά ανάλογα με τις γεύσεις που γευόμαστε. Για παράδειγμα, σε ένα φαγητό με οξύτητα, θέλουμε ένα κρασί με ακόμα περισσότερη οξύτητα. Με ένα επιδόρπιο, επιλέγουμε ένα πιο γλυκό κρασί και όχι ένα ξηρό. Με ένα αλμυρό φαγητό όμως δεν επιλέγουμε κρασί που να βγάζει περισσότερη αλμύρα.
  • Γενικά, δεν αποθηκεύουμε τα κόκκινα κρασιά στο ψυγείο γιατί είναι ήδη στυφά και θα ενισχυθεί περισσότερο η στυφάδα.

Τρύγος 2018: Ένα ταξίδι στη Νάουσα

Πανάς και Σκαρμούτσος φέρνουν τον ILIOS στη στοά του City Link

Brunch στην Αθήνα: Οι 6 καλύτερες επιλογές

 

ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ
ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

FOOD EDITOR

Ξέρει όλα τα food trends, τα πιο νόστιμα μέρη της πόλης και τρώει φανατικά arepas.