Το coolartisan.gr είναι το αγαπημένο μας ελληνικό food blog γιατί κάθε μέρα έχει κάτι καινούριο να διαβάσουμε, μια καινούρια συνταγή που θα μας λύσει τα χέρια στην κουζίνα ή θα μας δώσει έμπνευση για το ταπεράκι στο γραφείο.

Αν δεν τον ακολουθείς ήδη, πρέπει να τον βρεις στο instagram @gabnikolaidis γιατί ανεβάζει και stories με πεντανόστιμες συνταγές που θα σε εμπνεύσουν να μπεις στην κουζίνα.

Του ζητήσαμε να μας δώσει την αγαπημένη του – εύκολη – συνταγή για το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού, το μωσαϊκό!

Δες εδώ το βίντεο:

 

Υλικά:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
½ φλ. γάλα
100 γρ. βούτυρο
350 γρ. μπισκότα βρώμης (μπορείς να πάρεις έτοιμα ή να κάνεις κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή μου)
100 γρ. καρύδια

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια στην κατσαρόλα και το λιώνουμε σε χαμηλή ένταση.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το γάλα και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας τα μπισκότα πάνω από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Προσθέτουμε και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Θα χρειαστεί 2-3 ώρες.
Μεταφέρουμε σε λαδόκολλα και δίνουμε στο μείγμα σχήμα σαν κορμό.
Το τυλίγουμε καλά και το παγώνουμε για 4 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου.
Κόβουμε φέτες και σερβίρουμε.